ilija_bozoljac_drugi_dan_1GEMAX OPEN

Bozoljac u četvrtfinalu

 

Ilija Bozoljac nastavlja sa sjajnim partijama! Publika na Gemax-u uživala je u sigurnoj igri svog miljenika. Prošlogodišnji finalista, Slovak Dominik Hrbati, poražen je rezultatom 7:6 (2), 6:4 posle nepunih 90 minuta igre.

Bozoljac je na početku meča prvi bio na servisu i odmah morao da spašava dve brejk lopte. Posle tog malog pada koncentracije, ušao je u ritam, počeo bolje da servira i bez mnogo problema ređao osvojene gemove, ali nije uspevao da ugrozi servis svog protivnika. U taj-brejku, Bozoljac osvaja prvi poen, Hrbati naredna dva, a potom Davis Cup reprezentativac Srbije pravi seriju od 6:0 i sigurno privodi set kraju.

Povezana vest:  HOPMAN KUP, Srbija pobedila Australiju sa 2:1

-Nisam zadovoljan kako sam ušao u meč, ali kako je vreme odmicalo sve više sam ulazio u ritam. Bitno je da sam spasio te dve brejk lopte u prvom gemu, to je moglo da odluči mnogo toga. Hrbati je na početku zaista odlično igrao, bio je u tempu, nije grešio i meni je bio cilj da izdržim taj njegov nalet, znao sam da će u jednom trenutku morati da se slomi – otkrio je svoja razmišljanja tokom prvog seta Bozoljac.

U drugom setu, Bozoljac, nakon propuštene brejk prilike u prvom gemu, u trećem oduzima servis Slovaku za vođstvo od 2:1. Najveći broj gemova na svoj servis Ilija osvaja bez izgubljenog poena, pruža odličnu igru i zasluženo dolazi do pobede.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO, Marej i Berdih dobili pozivnice za turnir u Monte Karlu

ilija_bozoljac_drugi_dan-Taj drugi deo meča sam odigrao po planu. Uspostavio sam ritam i nametnuo ga protivniku. Mislim da je servis presudio – Hrbati je odličan riterner, bio sam prinuđen da svaki put drugačije plasiram lopticu i to je urodilo plodom.

Iliju u narednom kolu čeka susret sa pobednikom duela Miler – Golubev (2).

-Imao sam težak žreb, ali me to ne brine. Kada igram sa dobrim gračima, obično ozbiljnije ulazim u meč. Volim izazove. Miler je igrač svetske klase, pobeđivao je tenisere iz samog vrha. S druge strane, Golubev je igrao finale čelindžera u Hajlbronu i u sjajnoj je formi. Sa kim god budem igrao, preda mnom je težak posao, moraću da budem 100% koncentrisan, ali očekujem dobar meč.

Povezana vest:  WTA: Krunić 57, Danilović 112, Jorović 117.

Bozoljčev novi trener, Italijan Kastelani, tokom meča stalno hvata beleške.

-Jedan deo tih papira odlazi na statistiku, drugi vrlo često na poeziju. Kastelani je svestran čovek – oduševljen je Ilija novim trenerom.