novak_djokovic_kina_1

Prijem za najbolje srpske tenisere u Njujorku

 

Povodom početka US Opena ambasador Srbije u Vašsingtonu Vladimir Petrović priredio je u Njujorku prijem za najbolje srpske tenisere, učesnike tog grend slem turnira.  Prijem je priređen u okviru stadiona Artur Eš, na Flašing Medouzu, u njujorškom predgrađu Kvins, na čijim terenima će srpski teniseri imati priliku da se bore za medalje otvorenog prvenstva SAD, jedno od četiri najznačajnija u svetu.

Povezana vest:  Rodik u senci svoje supruge

Pored Novaka Ðokovića, koji je trenutno na poziciji prvog tenisera sveta, glavni gosti bili su Jelena Janković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Bojana Jovanovski.

Među zvanicama je bilo pripadnika srpske zajednice u SAD, ali i dosta američkih biznismena, koji su iskoristili priliku da za uspomenu ponesu neku svoju fotografiju sa najboljim teniserima Srbije, pa i sveta.

Povezana vest:  Mat Vilander: Federer bi trebao da se ugleda na Đokovića

Skupu su se pridružili i fudbaler Dejan Rambo Petković i košarkaš Marko Jarić.  Prijemu je prisustvovao i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić.

Skup se organizuje već treći put, i potvrdio se ne samo kao vid podrške našim igračima, već i kao dobra prilika za promociju Srbije u Sjedinjenim Državama.