filip_krajinovic_drugi_dan_bekhendGEMAX OPEN

Bez Krajinovića u četvrtfinalu

Filip Krajinović, srpski teniser koji još nije napunio ni osamnaest godina, nije uspeo da se probije do četvrtfinala na teniskom turniru Gemax Open 2010. U meču protiv Aleksa Bogdanovića, rođenog Beograđanina, presudili su godine i iskustvo: Filip je izgubio sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

U prvom setu kod rezultata 2:1 Aleks je oduzeo servis Filipu. Ubrzo je stigao do vođstva od 4:1 i do prvog seta nakon 6:3. U drugom setu situacija nije bila mnogo drugačija: Bogdanović je napravio samo jedan brejk odmah na početku i tu prednost održavao do kraja. Prvu meč loptu Bogdanović je imao kod rezultata 5:3 na servis Krajinovića nakon sat i 11 minuta igre. Naš teniser je ipak uspeo da smanji prednost u gemovima na 5:4, ali je već u narednom Britanac servirao i as udarcem došao do pobede.

Povezana vest:  Đoković: Savršeni start sezone

Posle meča, mladi Somborac Krajinović je rekao:

– Mislim da sam igrao bolje nego u prvom kolu, ali danas je sreća bila na Aleksovoj strani. Servis je odlučio pitanje pobednika. Bio sam dobar u razmeni udaraca sa osnovne linije, ali je on odigrao bez greške, sve mu je polazilo za rukom. Čak i kada sam dobro servirao, on je uzvraćao fantastičnim riternima i kada neko ima tako dobar dan, jednostavno ništa ne možete protiv toga. Imao sam bolove tokom celog meča, ali to nije razlog poraza. Zadovoljan sam prikazanim, ali danas je bio njegov dan.

Povezana vest:  Humanitarni meč Đokovića i Džumhura

Bogdanović je bio pun reči hvale za Filipa:

filip_krajinovic_drugi_dan_servis– Meč je bio dobar, odlično sam servirao i mislim da je to bio ključ meča. Konstantno sam vršio pritisak na njegov servis, bilo je dosta izjednačenja. Filip je veliki talenat, mlad je i sada mu nedostaje samo malo iskustva, ali on će biti top igrač. Tehnički ima sve što krasi vrhunske igrače, samo je potrebno vremena i iskustva.

Bogdanović se sa sedam godina odselio iz Beograda u London, gde i danas živi. Ipak rodni Beograd ima posebno mesto u njegovom srcu. Na turniru Gemax Open 2005 stigao je do polufinala u kom je izgubio od iznenađenja ovog turnira, Belgijanca Žerona Masona.

– Volim da dođem u Beograd, volim ljude koji ovde žive, hranu. Uvek, kad god sam mogao, igrao sam ovaj turnir, a i kad izgubim ostanem malo duže, odmorim se i uživam sa prijateljima, idem u grad, vidim se da dragim ljudima – kaže Aleks koji iz Beograda odlazi u London gde će provesti dve nedelje trenirajući, a zatim će nastupiti na  turnirima u Sarajevu i na Džersiju.

Povezana vest:  Tipsarević izgubio na startu Gštada

U preostalom meču singla, Žil Miler iz Luksemburga, poznat po nekadašnjim pobedama nad visoko rangiranim igračima kao što je i sam Rodžer Federer, nije uspeo da se plasira u četvrtfinale pošto je poražen od Andreja Golubjeva, kazahstanskog igrača poreklom iz Rusije koji se trenutno nalazi na 101. mestu na ATP listi. Rezultat je bio 6:7, 3:6.