janko_tipsarevic_LA

JU ES OPEN 2011

Tipsarević u trećem kolu Ju Es Opena

 

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva SAD pošto je danas u drugom kolu savladao Nemca Filipa Pečnera sa 3:1 u setovima – 6:0, 6:3, 3:6, 6:3. Odličnom igrom Tipsarević je bez većih problema izborio pobedu kojom je potvrdio sjajnu formu na poslednjem gren-slem turniru sezone. Bio je apsolutno na visini zadatka i njegov uspeh nije dolazio u pitanje, bez obzira što se Pečner vratio u meč kada je dobio treći set.

Povezana vest:  Nadal: Podržavam Troickog, nadam se da će uskoro na teren

U prvom delu susreta Srbin nije prepustio Nemcu nijedan gem, drugi set je dobio nakon prelomnog sedmog gema, da bi u nastavku zastao i ponajviše sopstvenim greškama produžio nadu rivalu da bi mogao do preokreta.

Od toga, međutim, nije bilo ništa, jer je Tipsarević veoma brzo premostio kratkotrajnu krizu. Ponovo je uhvatio odgovarajući ritam i nakon brejka rutinski sačuvao prednost za drugu pobedu nad Pečnerom u njihovom trećem međusobnom duelu.

Povezana vest:  ATP I WTA MAJAMI, Zimonjić i Ljodra eliminisani, Ana Ivanović predala

Naredni protivnik srpskog tenisera je deveti nosilac, Čeh Tomaš Berdih, koji je savladao Italijana Fabija Fonjinija sa uverljivih 7:5, 6:0, 6:0. Sva dosadašnja tri meča protiv Berdiha Tipsarević je dobio, poslednji na mastersu u Montrealu prošlog meseca (6:4, 6:4).