rodzer_federer_rim

JU ES OPEN 2011

Federer opet protiv Conge

 

Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u tenisu pošto je jutros savladao Huana Monaka iz Argentine sa 6-1, 6-2, 6-0.

Protivnik Federeru u četvrtfinalu poslednjeg ovogodišnjeg Gren slem turnira biće Francuz Žo-Vilfrid Conga. Plasman među osam najboljih na turniru u Njujorku Conga je izborio pobedom protiv Amerikanca Mardija Fiša: 6-4, 6-7 (5-7), 3-6, 6-4, 6-2.

Povezana vest:  ATP MEJSON, Đoković pobedio Troickog

Duel Federera i Conge očekuje se s velikim nestrpljenjem pošto su njih dvojica odigrali nezaboravni meč u četvrtfinalu Vimbldona pre dva meseca. Federer je tada dobio prva dva seta, ali je meč pripao Congi, koji je kasnije u polufinalu poražen od najboljeg tenisera današnjice Novaka Ðoković.

Ðoković se, naravno, i u Njujorku plasirao u četvrtfinale savladavši Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine sa 7-6 (16-14), 6-4, 6-2.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2014, Zimonjić i Gerges u četvrtfinalu

Njegov protivnik u meču za ulazak u polufinale biće Janko Tipsarević koji je prvi put u karijeri ušao među osam najboljih na Gren slem turniru. Tipsarević je to učinio pobedom protiv Španca Huana Karlosa Ferera: 7-5, 6-7 (3-7), 7-5, 6-2.