Federer_2011_US_Open

ATP JU ES OPEN 2011

Federer: Udarac Đokovića na meč loptu je bio potez očajnika

Nakon što je propustio dve meč lopte protiv Novaka Đokovića za ulazak u finale poslednjeg Gren Slem turnira sezone, Rodžer Federer izrazio je svoje frustracije na press konferenciji.

-Neobično mi je što moram objašnjavati ovaj poraz. Vratio se, igrao je jako dobro. Nisam igrao baš najbolje na samom kraju susreta, a imao sam ga. Nisam mogao ništa učiniti više od ovoga. Pogodio je onaj neverojatan retern i tu se sve promenilo – započeo je Federer.

Povezana vest:  Krajinović predao meč prvog kola Ju Es opena zbog povrede

-Čudno je to kako se stvari okrenu u sekundi, ali nezavisno od toga bio je ovo dobar turnir za mene. Naravno da bih voleo da igram finale, ali to je sada iza mene. Moram prihvatiti ovaj poraz i krenuti dalje. Sve sam idealno odigrao do tog trenutka, ali nisam mogao završiti – kaže Švajcarac.

Do Vimbldona ove godine Federer nijednom nije ispustio vođstvo od 2-0 u setovima. Prvo ga je Francuz Žo-Vilfred Conga okrenuo u Londonu, a sada i Đoković na Flešing Medouzu.

-Izgubiti protiv nekog na ovaj način je vrlo razočarajavuće jer imate osećaj da je već u glavi bio poražen. Jedan srećan i spretan udarac je sve to promenio. To je bio udarac iz očaja čoveka koji više ne veruje da može okrenuti susret – smatra Federer.

Povezana vest:  Ðoković lako protiv Karuza za osminu finala

-Ja nikada nisam igrao na taj način. Verujem da se naporan rad uvek isplati, stoga mi je jako teško shvatiti kako neko može odigrati onakav udarac na meč loptu – ističe Švajcarac.

Prvi put nakon 2002. godine Federer će godinu završiti bez osvojenog Gren Slem turnira, ali uprkos tome Švajcarac veruje da će se iduće godine vratit jači iz svega toga.

Povezana vest:  Finale ženskog Mozzart fjučers 2013. 8. septembar 2013. TK Olimp

-Definitivno sam imao prilika bolje završiti godinu. Ali, igrao sam četvrtfinale, polufinale i finale na Gren Slemovima. Možda ispada da je ovo bila teška godina s obzirom na neke teške poraze u krucijalnim trenucima, ali sezona još nije gotova. Radujem se onome što još sledi. Biću jako gladan uspeha iduće godine na Australijen Openu. Siguran sam u to jer se već dugo nisam ovako osećao nakon sezone bez Gren Slem titule – zaključio je Federer.