argentina_i_obradovic

DAVIS CUP 2011

Srpski teniseri spremni za meč sa Argentinom

 

U beogradskoj Areni danas su počele pripreme Davis cup reprezentacija Srbije i Argentine uoči meča polufinala Svetske grupe 2011.

Prvi su na teren izašli i probali podlogu u 9 časova srpski reprezentativci Troicki i Bozolljac, usledio je trening argentinskih igrača Del Potra i Nalbandijana, dok su popodnevni trening imali Tipsarević, Zimonjić I Troicki, kao i argentinski reprezentativci.

Janko Tipsarević je rekao:

-Imao sam već dve terapije sa fiziotarapeutom našeg tima Dušanom Mitrovićem. Nije ništa ozbiljno kao što se činilo u prvom trenutku, nisu popucala vlakna, samo je mišić bio napet tokom meča u Njujorku. Danas ću imati prvi trening nakon četvrtfinala u Njujorku I videćemo kako će se ponašati povreda. Argentina ima izuzetno jak tim. Za njih je Davis cup veoma važno takmičenje I čudno je da tako velika teniska nacija nije nikad osvojila “salataru”. Del Potro I Nalbandijan su izvanredni igrači I iako nisu u najboljoj formi opasni su, naročito Nalbandijan za koga mislim dam u je veći san da osvoji Davis cup od osvajanja gren slem titule.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2016, Tipsarević pobedio Vorda za drugi poen Srbije

Viktor Troicki se sprema za predstojeće duele:

-Novak, Janko i Nenad su u sjajnoj formi i imaju odlične rezultate , ja sam odigrao poslednja dva turnira ispod očekivanja, ali sam se oporavio i sada se osećam sjajno, spreman sam za meč sa Argentincima i ako dobijem šansu da igram daću sve od sebe kao što uvek daje kad igram za svoju zemlju. Pratili smo poslednjih meseci formu I igru argentinaca. Činjenica je da njima više odgovara šljaka iako su postizali I postižu odlične rezultate I na tvrdoj podlozi. Nalbandijan jeste bio treći na svetu, ali nije više u onoj vrhunskoj formi, ipak je i dalje velika pretnja i moramo biti oprezni. Imamo kvalitet, imamo i prednost domaćeg terena, u Areni nismo izgubili meč I nadam se da će se tradicija nastaviti i nakon meča sa Argentinom.

Povezana vest:  TK Crvena zvezda - Ekipni šampioni Srbije u konkurenciji do 18 godina za juniorke i juniore

Nenad Zimonjić, najbolji dubl igrač sveta je rekao:

-Povreda lakta je bolje, igram bez lekova. Imao sam priliku da igram protiv Čele i Monaka u Majamiju I Montrealu ove godine sa Ljodrom i dobio sam oba meča. U Dizeldorfu na Svetskom kupu Viktor i ja samo dobili dva jako teška meča protiv Del Potra i Monaka, odnosno Zebaljosa i Švonka, jedino sa Nalbandijanom n ikad nisam igrao. Biće teški mečevi, a ko će igrati dubl sve će zavisiti od prvog dana.

Povezana vest:  AO 2011, Rezultati drugog dana

 

Prvi dan takmičenja ( 16. septembar ) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 15 časova, drugi odmah po završetku prvog.

Drugi dan takmičenja (17. septembar) igra se dubl meč sa početkom u 15 časova.

Treći dan takmičenja (18. septembar) igraju se dva singl meča. Prvi singl meč počinje u 14 časova, drugi odmah po završetku prvog.

troicki_trening