djokovic_2011_US_Open_slavlje_terenATP JU ES OPEN 2011

As: Ðoković ponovo razorio nemoćnog Nadala

Novak Ðoković je prosto „pojeo“ samopouzdanje Rafaela Nadala pobedivši ga šesti put ove sezone i to tamo gde najviše boli – u finalu gren slema na US Openu, gde je Nadal branio titulu, ocenio je danas madridski „As“ u tekstu pod naslovom „Ðoković ponovo razorio nemoćnog Nadala“.

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Federer pobedio Nadala sa 2:0

„Senka prethodnih pet poraza koje je pretrpeo od Ðokovića ove godine nadvila se nad igru Nadala u prva dva seta, iako je u trećem uspeo da uzvrati udarac zahvaljujući svojoj borbenosti“, ocenio je „As“.

Novinar madridskog lista smatra da je medicinski tajm aut, kojeg je Ðoković zatražio u četvrtom setu, odlučujuće uticao na igru Španca „čiji se ritam prekinuo“.

Povezana vest:  ITF suspendovao Odesnika na dve godine

Francuski „L“Ekip“ nazvao je Ðokovića „uraganom“ koji je oduvao Nadala i protutnjao Njujorkom.

„Meteorolozi su ovog puta pogrešili u Njujorku. Uragan koji je bio predviđen za 28. avgust prošao je Njujorkom i Flašing Medousom 12. septembra. Ime uragana – Nole“, kaže se u francuskom listu i dodaje da taj uragan „tutnji od početka godine i nema nameru da stane“.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić osvojila prvu WTA titulu

„Prošao je kroz Melburn, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid, Rim, London i Montreal, da bi sada srušio Nadala osvojivši četvrtu gren slem titulu“, kaže se u francuskom listu.