nadal_2011_US_Open_4

Nadal: Bolno je stalno gubiti od Đokovića

 

Španac Rafael Nadal pokazao je u izjavama nakon poraza u finalu JU ES Opena od Novaka Đokovića 6:2, 6:4, 6:7(3), 6:1 koliko je skroman, odmeren i veliki. Prošle godine je Nadal u finalu njujorškog Grend Slem turnira savladao Đokovića u četiri seta. Tada se dokopao svoje prve titule u karijeri na JU ES Openu, i tu godinu je završio sa tri osvojena Grend Slem turnira.

Ove godine je isto učinio Đoković. Uzeo je svoj prvi JU ES Open i treći Grend Slem sezone (ukupno četvrti u karijeri).

Nadal je ove sezone osvojio samo tri turnira, Monte Karlo, Barselonu i Roland Garos. Na prva dva Đoković nije igrao, a u Parizu je srpskog tenisera pobedio Švajcarac Rodžer Federer i naneo jedan od samo dva poraza u celoj sezoni.

Povezana vest:  Tarpiščev suspendovan zbog uvrede sestara Vilijams

Nadal je izgubio svih šest finala ove sezone od Đokovića, četiri na Masters 1000 turnirima i dva na Grend Slemovima, u Vimbldonu i JU ES Openu. Španac je najveći deo finala u Nju Jorku protiv Đokovića odigrao na vrlo visokm nivou, ali je Đoković jednostavno bio bolji igrač na terenu, kao i svaki put ove godine.

-Vraćam se kući znajući da sam se maksimalno borio u svakom poenu. U svakom trenutku sam davao sve od sebe. Pauza u četvrtom setu koju je napravio? Nemojmo o tome, pričajmo o tenisu. Nije vreme za izvinjenja koja ću tražiti u njegovoj pauzi ili mom umoru. Bio je to vrlo težak meč, fizički, mentalno. Mislim da smo odigrali kvalitetan meč. Novaku čestitam na pobedi, obavio je odličan posao na terenu.

Povezana vest:  Više stotina mladih u Beogradu proslavlja pobedu tenisera

Nadal je nastavio izlaganje.

-Ja volim da se borim i uživam u borbi sa Novakom. Sigurno je bolno izgubiti šest puta za redom od Đokovića. Ipak, radiću naporno svakoga dana da to promenim. Sezonu kakvu ove godine ima Đoković biće verovatno nemoguće ponoviti. Njegov nivo igre je fantastičan. Mentalno sve radi besprekorno. Ja to priznajem i prihvatam. To mi je veliki izazov za nastavak

Povezana vest:  Djoković uz probleme do drugog kola Akapulka

Na kraju, Rafa je rekao:

-Nisam od onih koji će finale JU ES Opena tretirati kao loš rezultat. Ne smatram se toliko dobrim igračem da bih tako rezonovao. Finale Grend Slema je odličan rezultat. Ove godine sam osvojio još jednu Grend Slem titulu u karijeri, Roland Garos. Da, izgubio sam šest finala od Đokovića, ali bio sam tu, ipak je trebalo i da se stigne do finala. Mislim da je mudro prihvatiti poraze jednako hladnokrvno kao i pobede. Treba nastaviti raditi i ne osvrtati se na prošlost – izjavio je Nadal.