novak_djokovic_portret_naocare

DAVIS CUP 2011

Đoković stigao u Beograd, Nole: Umor me neće sprečiti da igram protiv Argentine

 

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Ðoković izjavio je danas da mu umor neće predstavljati problem da zaigra protiv Argentine, u polufinalu Dejvis kupa od 16. do 18. septembra.

-Koliko god da sam fizički umoran, za Srbiju ću uvek imati snage – rekao je Ðoković, koji je danas doputovao iz Njujorka u Beograd.

Pobednik Otvorenog prvenstva SAD je istakao da još ne zna da li će igrati u prvom meču u petak protiv Davida Nalbandijana.

Povezana vest:  Đoković i dalje drugi, Marej uvećao prednost

-Za sada sigurno igram, a definitivna odluka biće doneta sutra posle dogovora sa selektorom Obradovićem i ostalim članovima tima. Situacija je slična kao prošle godine kada smo igrali polufinale sa Česima – rekao je Ðokovcih.

-Srećan sam što sam u Srbiji i što ću igrati u Beogradskoj areni u kojoj do sada nikada nismo izgubili – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  FJUČERS, GORENJE OPEN, NOVI SAD, Lajović osvojio Novi Sad

On je ocenio da je Srbija „blagi favorit u odnosu na Argentinu“.

-Blagi smo favoriti, jer branimo titulu i igramo pred domaćom publikom koju do sada nikada nismo izneverili – poručio je Ðoković.

Najbolji srpski teniser je ipak dodao da će meč sa Argentinom biti veoma težak.

-Del Potro je sjajan teniser i čovek uopšte. Ima veliki igrački potencijal i baš zbog toga što me nikada nije pobedio, imaće motiv da se dokaže – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  Koreča novi selektor Dejvis kup tima Španije

Prvi reket Srbije je i o Davidu Nalbandijanu govorio sa respektom.

-Nalbandijana su mučile povrede dobar deo sezone, ali je njegova prednost u ogromnom iskustvu – ocenio je Ðoković i dodao da Del Potro i Nalbandijan „prave odličnu kombinaciju“.

Srpski teniser je napomenuo da mu je doček posle osvajanja Vimbldona „napunio baterije“ jer je bio „za sva vremena“.

-Idemo na pobedu protiv Argentine – poručio je Ðoković.