obradovic_teren

DAVIS CUP 2011

Obradović: Čestitam Argentincima, ali budućnost je naša

 

Selektor muske teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović čestitao je danas Argentini na zasluženoj pobedi u polufinalu Dejvis kupa, ali je istovremeno poručio da budućnost pripada našem timu.

-Čestitke su zaslužili ne samo Argentinici, nego i naši igrači koji su uprkos činjenici da su bili skoro desetkovani dali svoj maksimum za reprezentaciju – rekao je Obradović.

Naš selektor je podvukao da ne žali zbog poraza jer je „sve to sport“.

-Pozitivno gledam u budućnost. I dalje je naša reprezentacija najbolji tim današnjice sa prvim, 13. i 15. singl igračem na ATP listi i najboljim dubl teniserom – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Rafael Nadal: Bio sam blizu ispadanja

On je naglasio da je pred našim timom i dalje sjajna perspektiva Dejvis kupu.

-Energija kojom plene naši igrači je naša najveća snaga – rekao je Obradović.

Prvi stručnjak srpskog Dejvis kup tima posebno je zahvalio Novaku Ðokoviću koji je uprkos ogromnom umoru i povredi koju je zaradio na US Openu „hrabro stao ispred svog tima“.

-Novaku svaka čast što je i pored sveg opterećanja koje je imao, stao ispred ekipe i preuzeo odgovornost – rekao je Obradović i dodao da se zahvaljuje svim igračima na iskrenosti, drugarstvu i timskom duhu.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Ðoković izgubio od Hasa

Janko Tipsarević je takođe odao priznanje Ðokoviću jer je jedan od malobrojnih igrača koji su „odigrali toliko mečeva u Dejvis kupu“.

-Novak je u želji da pomogne timu i zemlji ugrozio svoje zdravlje – rekao je Tipsarević.

On je istakao da je razočaran porazom, ali ne i igrom koju je naša reprezentacija pružila.

-Huan Martin Del Potro je igrao najbolji tenis života. U petak sam definitivno izgubio od boljeg igrača. Koliko je Del Potro sjajno servirao tokom ovog polufinala najbolje govori podatak da je danas u meču sa Novakom samo jednom spašavao brejk loptu – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  Zimonjić i Zverev bez plasmana u četvrtfinale turnira u Minhenu

-Jednostavno, bili smo nadigrani prvog dana – priznao je Tipsarević.

Drugi reket Srbije je naglasio da je splet „loših okolnosti“ doveo do konačnog ishoda meča sa Argentinom.

-Novak je došao iz Njujorka umoran i povređen, Troicki je bio prvog dana u padu forme, a Del Potro je pritom igrao u životnoj formi – ocenio je Tipsarević razloge koji su doveli do poraza.