obradovic_teren

DAVIS CUP 2011

Poraz Orlova u polufinalu od Argentine, očekivano ili ne?!

 

Iako se u Beogradsku arenu još u petak krenulo da bi se video svetski reket broj 1 Novak Đoković to se nije desilo. Tačnije, Nole je bio u Areni ali se odmarao u boksu srpskog tima. Prvog dana polufinala u Dejvis kupu, podsećanja radi, Viktor Troicki i Janko Tipsarević izgubili su od Del Potra i Nalbandijana (sada ko je igrao sa kim nije ni važno).

Najavljivano polufinale već je bilo završeno za srpske tenisera, po sistemu „Lako ćemo“ uz publiku i na terenu koji do sada niko nije osvojio. Ipak, desilo se čudo, Nole nije igrao prvog dana i Gaučosi su poveli sa 2:0.

Na korak do plasmana u finale delio ih je jedan bod (1). Ipak, u dublu Zimonjić i Troicki pružili su maksimum i sve iznenadili. Čak su i beogradski fotografi bili razočarani što će morati u nedelju da dođu, ponovo, u Arenu.

Ipak, u nedelju svi su, ponovo, čekali da vide Đokovića. Ovo je bio prvi put da se Nole sa reketom u rukama i na terenu pojavi kao broj 1, osim onog pojavljivanja ispred Skupštine posle pobede nad Nadalom i osvojajanja Vimbldona.

Povezana vest:  ATP ČENAJ , Tipsareviću i Paesu trofej u dublu

Srbija voli pobednike a to je dokazano i u nedelju uveče kada su pobedili odbojkaši. Desilo se čudo! Pomereno je emitovanje nacionalnog dnevnika, i to onog u udarnom terminu. Valjda su ljudi u RTS-u došli sebi i videli šta su prioriteti.

Ipak, Novak je  morao da preda meč zbog povrede leđa koja ga već duže vreme muči. Moramo da se prisetimo i finala protiv Endija Mareja u Sinsinatiju kada je Đoković predao meč! Šta reći za Novaka. Toliko neprospavanih noći zbog turneje u Americi i toliko lepih vesti na globalnoj mreži smo pisali o njemu tako da mu ovo povlačenje sa terena u Areni niko neće uzeti za zlo.

Treba videti strategiju selektora – kapitena Bogdana Obradovića!

Da li je prvi strateg Dejvis kup tima mogao nekako da odradi da se ne dogodi Đokoviću to što se dogodilo?! Da li je Obradović mogao da učini nešto i na teren pošalje nekog drugog ili ne, ostaje da se analizira u narednom periodu.

Povezana vest:  FINALE DAVIS CUPA 2012, Štepanek i Ferer otvaraju finale Dejvis kupa

Kako biva posle poraza naš selektor je podvukao da ne žali zbog poraza jer je „sve to sport“.

-Pozitivno gledam u budućnost. I dalje je naša reprezentacija najbolji tim današnjice sa prvim, 13. i 15. singl igračem na ATP listi i najboljim dubl teniserom – rekao je Obradović.

Ostaje da se vidi ko će onda igrati u finalu Dejvis kupa?!

Da, Španija i Argentina!

Obradović je naglasio da je pred timom Srbije i dalje sjajna perspektiva u Dejvis kupu.

-Energija kojom plene naši igrači je naša najveća snaga – rekao je Obradović.

I ta izjava je potpuno tačna. Đoković, Troicki, Tipsarević i Zimonjič odradili su sjajnu sezonu, sada nisu imali sportske sreće ali sledeće sezone bi trebalo da bude bolje jer su nas (ljubitelje tenisa i ostale) upravo ti momci navikli na pobede. Ostaje da se vidi da li je poraz od Argentine bio očekivan ili ne!

Povezana vest:  FED KUP 2011, Tim Srbije danas prvi put trenirao u Slovačkoj

Do nekog drugog Dejvis kup meča ostaje nam samo da gledamo srpske orlove kako praše protivnike na međunarodnim turnirima.

Ipak, kako moje reči ne bi bile samo prazna slova na papiru moram da naglasim reči selektora Obradovića pred početak polufinala Dejvis kup meča između Srbije i Argentine. Prvi stručnjak našeg  tima naglasio je da se nada da će Beogradska arena i ovoga puta ostati „neosvojiva tvrđava“.

-Ovde smo do sada uvek beležili samo pobede i ne vidim zašto se tradicija ne bi nastavila – rekao je Obradović.

Selektor našeg tima je još jednom pozvao navijače da tokom tri dana takmičenja napune Arenu.

-Važna je ogromna energija navijača koja igrače ispunjava i prosto nosi – rekao je Obradović.

Na kraju, posle tri dana takmičenja Srbije je u polufinalu izgubila od Argentine sa 3:2.