serena_vilijams

Serena Vilijams UNICEFOV ambasador dobre volje

 

Slavna američka teniserka Serena Vilijams (29) postala je u utorak i službeno UNICEF-ova ambasadorka dobre volje. Osvajačica 13 Grend Slem titula u pojedinačnoj konkurenciji i nekad najbolja teniserka WTA liste prisustvovala je UNICEF-ovom drugom godišnjem sastanku socijalnog odbra u Nju Jorku na kojem je izvršni direktor međunarodnog fonda za decu Entoni Lejk rekao:

Povezana vest:  Safina otkazala i Majami

-Serena Vilijams nije samo svetska teniska šampionka, ona je šampionka za decu. Strastvena je u želji da svakom detetu pruži kvalitetno obrazovanje. Oduševljeni smo što će nam se Serena priključiti kao ambasadorka dobre volje i veselimo se zajedničkoj saradnji.“

Mlađa sestra Vilijams tako će od sada učestvovati u humanitarno-obrazovnim programima po državama Azije i Afrike.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Nadal protivnik Đokoviću u finalu Vimbldona

-Verujem da sva deca zaslužuju priliku da učine nešto sa svojim životima. Predana sam pomaganju UNICEF-u da omogući kvalitetno obrazovanje deci i pomogne im da izgrade svetliju budućnost, kako za njih same, tako i za njihove porodice i zajednice – rekla je Vilijams koja se tako pridružila podužem popisu uglednih sportisa ambasadora dobre volje među kojima su i Dejvid Bekam, Lajonel Mesi, Samjuel Eto, kao i teniser Rodžer Federer.

Povezana vest:  Benčić osvojila Toronto, Halep predala finalni meč