thomas-muster

Tomas Muster će u Beču okončati karijeru

Austrijski teniser Tomas Muster najavio je danas da će okončati karijeru sledećeg meseca na turniru u Beču. Nekada najbolji teniser sveta (1996) u oktobru će napuniti 44 godine, a prošle sezone vratio se profesionalnom tenisu posle 11 godina pauze.

-Želeo sam da se ponovo takmičim i stvarno sam uživao – rekao je Muster, koji je trenutno na 847. mestu ATP liste i dodao: „U Beču ću definitivno poslednji put učestvovati na ATP turniru“.

Povezana vest:  Selektor Obradović: Naš cilj u 2015. je titula

On je rekao da će možda sledeće godine igrati čelendžere. Muster je prvi put učestvovao na turniru u Beču pre 27 godina, tri puta se plasirao u finale, ali nikada ga nije osvojio. Turnir u Beču počinje 22. oktobra.

-Dobro sam napredovao ove godine, ali imam previše godina. Znam šta još mogu ako se potrudim, ali imam porodicu – rekao je Muster.

Povezana vest:  US OPEN 2013, Janko Tipsarević u trećem kolu Ju-Es Opena

Kada je pobedio na Rolan Garosu 1995. godine, postao je prvi Austrijanac koji je osvojio gren slem. Nikada se nije zvanično povukao iz profesionalnog tenisa, ali je 1999. rekao da ide „na odmor“.

Muster je već imao neverovatan povratak. Za vreme karijere koju su obeležili stalni problemi sa levim kolenom doživeo je saobraćajnu nesreću uoči finala turnira u Majamiju 1989. godine. Vratio se na teren za menje od šest meseci.

Povezana vest:  Đoković lako pobedio Lopesa za plasman u četvrtfinale Šangaja

Tomas Muster osvojio je u karijeri 44 titula i zaradio od turnira nešto više od 12 miliona dolara.