janko_tipsarevic_cenaj_2011_11

ATP KUALA LUMPUR

Tipsarević: Pokušaću da uđem u „top ten“

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je danas nakon pobede na turniru u Kulala Lumpuru da će do kraja sezone pokušati da se plasira među deset najboljih tenisera na svetu.

-Očekuje me dugačak put do 10. mesta na ATP listi. Turniri Masters serije u Šangaju i Parizu će odlučiti, moraću tamo da igram dobro, ukoliko želim da ostvarim cilj – rekao je Tipsarević posle pobede u Kuala Lumpuru.

Povezana vest:  Marej izgubio set na putu do osmine finala

On je dodao da je u današnjem meču na pravi način „miksovao“ agresivnu i defanzivnu igru, za razliku od prethodna četiri finala koja je izgubio.

-Mnogo mi znači prva ATP titula i srećan sam što sam to upravo učinio u Kula Lumpuru, gradu gde se osećan odlično. Bio sam nervozan na početku jer je Bagdatis prva tri gema odigrao odlično. Poslušao sam, međutim, savet Viktora Troickog koji mi je rekao da moram da ostanem miran u takvim situacijama i nastavim da se borim – rekao je Tipsarević.

Povezana vest:  WTA PARIZ, Vesna Dolonc uspešna na stratu

Tipsarević ima dobre šanse da uskoro ostvari najbolji plasman u karijeri, jer na predstojećim turnirima ne brani veliki broj poena.