ana_ivanovic_kina_12

ATP PEKING

Ivanović ubedljivom igrom u osmini finala Pekinga

 

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala WTA turnira u Pekingu, pošto je danas u drugom kolu savladala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:2, 6.3. Drugi reket Srbije igrala je kao u najboljim danima i za nešto više od sat vremena prosto „oduvala“ Kuznjevcovu sa terena.

Ivanović je imponovala snagom udaraca i visokim procentom osvojenih poena na prvi servis. Već na startu meča je bilo jasno da će srpska teniserka voditi glavni reč u ovom duelu, pošto je brzo povela sa 3:0.

Povezana vest:  Marko Ðoković: Svi hoće da pobede Novakovog brata

Kuznjecova je uspela da dobije jedan gem na svoj servis i da smanji na 3:1, ali joj je naša teniserka ponovo oduzela sevris i stigla do 5:1.

Kuznjecova je uzvratila brejkom (5.2), ali je raspoložena Ivanović ponovo preuizela kontrolu igre i još jednom oduzela servis protivnici za vođstvo od 1.0 u setovima. Ivanović je razornim forhendima nastavila da „bombarduje“ teren Kuznjecove i u drugom setu, brzo došavši do vođstva od 5:1.

Povezana vest:  Ana Ivanović će u Beogradu održati javni čas sa decom

Ipak, servirajući za meč, Ivanović je malo popustila u koncentraciji, što je Kuznjecova iskoristila i spasila dve mec lopte, smanjivši na 5:2. Ruskinja je i na svoj servis bila uspešna (5:3) ali u narednom gemu nije uspela da zastavi zahuktalu Ivanović koja je snažnim i preciznim servisom otvorila vrata osmine finala Pekinga.

Ivanović će se u borbi za mesto u četvrtfinalu sastati sa pobednicom duela između Ruskinje Vere Zvonarjeve i Čehinje Klare Zakopalove.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jelena Janković sedma, Ivanovićeva 57.

Ivanović u međusobnim duelima gubi protiv Zvonatrjeve sa 5:4, dok protiv Zakopalove vodi sa 1:0..