janko_tipsarevic_lopticaATP DUBAI, SERIA 500

Tipsarević u singlu, Troicki, Vemić i Đoković u dublu danas

 

Danas na turniru u Dubaiu izlazi Janko Tipsarević. Beograđanin će se sastati sa Italijanom Andreasom Sepijem. U slučaju pobede Tipsarević bi trebalo da igra protiv trećeg nosioca na turniru Endija Mareja (Velika Britanija) koji je juče pobedio Igora Kunutsina (Rusija) sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

Tipsa će igrati na terenu broj 1 ali ne pred 4 sata, po lokalnom vremenu.

Povezana vest:  Lajović poražen u prvom kolu kvalifikacijama u Monte Karlu

Sutra bi u singlu trebalo da se sastanu Viktor Troicki i Novak Đoković u drugom kolu turnira. Troicki je pobedio Rainera Šutlera sa 6:3, 6:4 dok je Đoković bio bolji od Gilerma Garsije Lopeza sa 6:4, 6:4.

Što se dublova tiče danas na teren, posle meča Janka Tipsarevića, izlaze Novak Đoković i Dušan Vemić koji će igrati protiv švedsko – austrijske kombinacije Simon Aspelin/Pol Hanli. Posle tog meča, na isti teren izlazi, ponovo Janko Tipsarević koji dubl igru započinje sa Viktorom Troickim a protivnici su im Francuzi Florent Simona i Žil Simon.

Povezana vest:  Đoković: Dve uzastopne titule razlog za samopouzdanje

Od srpskih dubl igrača na terene u Dubaiu izaći će još Nenad Zimonjić koji će zajedno sa Danijelom Nestorom (Kanada). Oni su postavljeni za prve nosioce a protivnici u prvom kolu biće Felisiano Lopez i Tomi Robredo iz Španije.

U dublu nagradni fond je 1.619,500 dolara. Pobednik turnira osvaja 113.450 dolara i 500 poena a učesnici finala 53,320 dolara i 300 poena. Što se singla tiče osvajač turnira dobija 383,000 dolara i 500 ATP poena. Branilac trofeja je Novak Đoković, svetski reket broj dva.

Povezana vest:  Pliškova protiv Vilijams za titulu u Kini