janko_tipsarevic_cenaj_2011_11ATP MOSKVA

Tipsarević u četvrtfinalu Kupa Kremlja

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale ATP turnira Kup Kremlja u Moskvi pošto je večeras u osmini finala savladao Rusa Igora Kunjicina sa 2:1 u setovima – 6:7 (5:7), 6:1.

Tipsarević, koji je postavljen za 1. nosioca na turniru, opravdao je ulogu favorita i zasluženo se probio među osmoricu najboljih. Sjajnom igrom u drugom i trećem setu prosto je počistio Kunjicina, ne dozvolivši mu nikakvu šansu da posle dobijenog prvog seta može da se ponada i konačnom uspehu.

Povezana vest:  Krajinović eliminisan na startu kvalifikacija

Tridesetogodišnji Rus, koji zauzima 60. mesto na ATP listi, igrao je dobro na početku susreta i zasluženo slavio u taj-brejku, ali je u nastavku potpuno „demoliran“. Tipsarević je zaigrao izvanredno i bio toliko superioran da je u dva seta protivniku prepustio jedan jedini gem.

Srbin je na efektan način devetim asom iskoristio prvu meč loptu, postigavši drugu pobedu u trećem međusobnom odmeravanju snaga sa Kunjicinom.

Povezana vest:  Jelena Janković u finalu Hongkonga

Tipsarevića u četvrtfinalu čeka duel sa još jednim Rusom, Dmitrijem Tursunovim, koji je ranije danas pobedio Francuza Žilijena Benetoa sa 6:3, 7:6 (7:1).

Viktor Troicki, takođe u četvrtfinalu, sutra igra protiv Amerikanca Aleksa Bogomolova Juniora.

Muški turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 725.000 dolara.