janko_montreal_1_2011

ATP SANKT PETERSBURG

Danas na terenu Tipsarević, Lajović protiv Sele

 

Drugi nosilac na turniru, srpski teniser Janko Tipsarević startovaće na ATP turniru u Sankt Petersburgu. U prvom kolu, osvajača turnira iz Moskve, čeka Belgijanac Olivier Rohus a meč je na programu oko 14 časova.

Skor Tipsarevića i Rohusa je 4:2 u korist Belgijanca poslednji put su se sastali prošle godine na JU ES openu kada je slavio Janko sa 3:1 u setovima.

Povezana vest:  Olga Danilović u finalu turnira u Moskvi

Mladi Dušan Lajović je posle odličnog starta na turniru u kvalifikacijama i osvojenih 12 ATP poena nastavio da „melje“ u Rusiji. Naime, Lajović je pobedio Žeremija Šardija sa 2:0 u setovima 6:4, 6:4 a sada je na redu duel sa Dudi Selom iz Izraela. Sela je dobio vajld kartu za turnir a u prvom kolu je pobedio Ukrajinca Dolgopolova sa 2:0 u setovima (6:2,6:2). Ipak, najvažnije je da je Lajović prolaskom u drugo kolo već inkasirao još 20 ATP poena a eventualni prolazak u četvrtfinale bi mu doneo još 25 poena. Sa dosadašnjim rezultatom Lajović bi mogao da napreduje dosta i da sa 228 mesta, koje mu je, inače, najbolje u karijeri napreduje čak do 196 pozicije na ATP Listi.

Povezana vest:  Odesnik suspendovan zbog dopinga

Ako se dogodi da Lajović stigne u četvrtfinale Lajović bi mogao da se popne čak na 179 mesto ATP liste.