lajovic_1

ATP SANKT PETERSBURG

Lajović u četvrtfinalu Sankt Peterburga

 

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u svoje prvo ATP četvrtfinale u karijeri, pošto je danas u drugom kolu turnira u Sankt Peterburgu savladao Izraelca Dudija Selu sa 2:6, 6:2, 6:1. Lajović je posle izgubljenog prvog seta impresivnom igrom nadmašio Selu i plasirao se među osam najboljih u Sankt Peterburgu. Početak meča nije nagoveštavao pobedu srpskog tenisera.

Povezana vest:  ATP DOHA, Troicki u drugom kolu turnira u Dohi

Izraelac je lako došao do prednosti od 1:0 u setovima, ali je Lajović u nastavku meča „okrenuo list“ i započeo da torpeduje protivnika razornim udarcima.

Ofanzivna igra je Lajoviću donela brzo izjednačenje u setovima, da bi u trećem delu igre nastupila potpuna dominacija srpskog tenisera, koji je posle razmenjenih brejkova na startu krenuo u nezaustavljivi juriš kojim je otvorio vrata četvtrtfinala.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Tipsarević: Borio sam se do kraja, ali ne znam da li je to bilo dovoljno

Lajović će se u borbi za mesto u polufinalu sastati sa Amerikancem Aleksom Bogomolovom juniorom, koji je u drugom kolu savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:4, 3:6, 7:5. Bogomolov vodi protiv Lajovića sa 1:0 u međusiobnim susretima.