dusan_lajovic_srbija

ATP SANKT PETERSBURG

Lajović protiv Bogomolova za polufinale

 

Posle odličnog meča u tri seta i slavlja Dušana Lajovića u duelu protiv Izraelca Sele na redu je duel u četvrtfinalu sa Aleksom Bogomolovim (SAD).

Lajović je Selu pobedio sa 2:1 u setovima (2:6,6:2,6:1) dok je Bogomolov bio bolji od Kohlšrajbera sa 2:1 (6:4,3:6,7:5).

Beograđanin je ulaskom u četvrtfinale već inkasirao 45 bodova a kada se tome doda još 12 iz kvalifikacija to iznosi 67 ATP poena. S obzirom da je do ovog turnira Lajović bio 228 na ATP listi sa 219 poena ovi poeni će mu doneti veliki skok na listi. Naime, ako eventualno stane u četvrtfinalu Lajović bi sledeće nedelje trebalo da se nađe među 200 tenisera na svetu.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Zimonjić stigao, čeka se Đoković u Halmštadu

Podsećanja radi ovo 228 mesto je bio njegov rekord a sada će ga poboljšati za oko 50 mesta, a tačnije bi trebalo da se nađe negde oko 175 pozicije na ATP listi. Ako bi Lajović uspeo da pobedi Amerikanca ostvario bi fenomenalan rezultat jer bi sa 102 poena sa tog turnira mogao da konkuriše za 160 mesto na ATP listi.

Povezana vest:  ATP MEMFIS, Rodiku titula u Memfisu

Bogomolov je postavljen za sedmog nosioca na turniru a on je trenutno na 37 mestu ATP liste. Meč njih dvojice na programu je sutra.