petra_kvitova_vimbldon_photo_aeltc_j_buckle

WTA ISTANBUL
Kvitova: Odigrala sam sjajan meč u polufinalu Istanbula
 
Vimbldonska šampionka, Čehinja Petra Kvitova izjavila je danas da je veoma teško pobedila Australijanku Samantu Stosur u polufinalu završnog turnira WTA koji se igra u Istanbulu.
Kvitova je pobedila Stosur sa 2:1 jer je u odlučujućim trenucima igrala agresivnije, odlično servirala i izlazila na mrežu. U finalu će igrati sa Viktorijom Azarenkom iz Belorusije, koja je savladala Veru Zvonarjovu iz Rusije sa 2:0.
-Bilo je veoma teško pobediti Samantu. Bio je ovo sjajan meč za nas – rekla je Čehinja i dodala da će u pauzi između sezona raditi na kondiciji kako bi održala svoj agresivan stil igre.
Kvitova koja ima 21 godinu, najmlađa je od svih polufinalistkinja. Prvi put učestvuje na završnom turniru, a ove godine pored titule u Vimbldonu, kada je pobedila Mariju Šarapovu, osvojila je turnire u Brizbejnu, Parizu, Madridu i Lincu.
U drugom polufinalu Viktorija Azarenka je imala mnogo lakši posao, jer Zvonarjova nijednog trenutka nije uspela da preokrene rezultat u svoju korist.
Pobednica turnira u Istanbulu, čiji je nagradni fond 4.900.000 dolara, zauzeće drugo mesto na WTA listi, iza Karoline Voznijacki iz Danske.
Posle prvog polufinalnog meča, WTA i naslovni sponzor TEB BNP Paribas saopštili su da su uplatili 250.000 dolara turskom Crvenom krstu za pomoć žrtvama zemljotresa koji se dogodio 21. oktobra i u kojem je poginulo najmanje 580 osoba.
Završni turniri WTA igraće se do 2013. u Istanbulu.
Povezana vest:  WTA RIM, Jankovićeva eliminisana u četvrtfinalu turnira u Rimu