nole_dorcol (1)

Počela sa radom Teniska akademija Novak

 

Teniska akademija Novak otvorena je danas u Beogradu s ciljem da na jednom mestu obezbedi vrhunske uslove za trening i život igrača.

-Uloga akademija koja nosi ime najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Ðokovića jeste u stručnom upotpunjavanju treninga teniskih profesionalaca, ali i talentovane dece – rekao je koordinator Teniske akademije Novak, Goran Bubanj.

Povezana vest:  Troicki u osmini finala turnira u Beču

On je naglasio da će se u prvoj fazi rada ove akademije igrači testirati, a da se na proleće očekuje veliki broj profesionalnih tenisera.

-Akademija će u početku raditi sa teniserima mlađeg uzrasta, a na proleće očekujemo dolazak igrača koji bi se spremali za Fjučerse i druge profesionalne turnire – rekao je Bubanj.

On je naglasio da je cena na mesečnom nivou oko 1.300 evra, dok je godišnji „paket“ 12.000 evra. Na konstataciju novinara da je taj iznos za naše uslove previsok, Bubanj je odgovorio da je cena u odnosu na region niža za 30 do 50 odsto.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Jovanovski i Hrdinova eliminisane u dublu

-U ovu cenu su uračunata dva treninga dnevno, smeštaj u hotelu „Zira“, kao i ishrana u restoranu“, rekao je Bubanj.

On je dodao da postoji mogućnost da se u Akdemiji pripremaju i talentovana deca, čiji roditelji nisu dovoljno platežno sposobni. U rad Teniske akademije Novak biće uključeni treneri Ana Jovanović i Darko Madžarovski, kondicioni stručnjak Miloš Sokolović i psiholog Bojan Gligorijević.

Povezana vest:  Federerov otkaz pod lupom posle teškog poraza Švajcarske