novak_1ATP DUBAI, SERIA 500

Đoković u polufinalu, nastavlja pohod na odbranu titule

Novak Đoković – Ivan Ljubičić 2:1 (2:6, 6:4,6:0)

 

Nastavlja Novak Đoković, drugi reket sveta pohod ka odbrani titule na ATP turniru u Dubaiu, serije 500. Posle 1:15 minuta igre Đoković je pobedio Ivana Ljubičića (Hrvatska) sa 2:1 u setovima (2:6, 6:4, 6:0) I tako nastavio pobednički niz u Emiratima.

Prvi set Nole je izgubio, baš kao i juče kada je igrao protiv Troickog. Đoković je delovao uspavano, dezorjentisano i nezaintresovano za meč. Sve do trenutka, drugog dela, drugog seta kada se prvi reket Srbije probudfio i krenuo u pobedničku seriju. Đoković je u naletu osvojio devet gemova za redom i bez izgubljenog gema osvojio treći, odlučujući set.

Povezana vest:  WTA OKLEND, Radvanska i Vikmajer u finalu

U poslednjem setu Đoković je delovao više nego impresivno, kao da sun a terenu bili blizanci pa je jdan igrao prvi a drugi igrao treći set. Nije dozvolio Nole Ljubičiću da se razmaše u odlučujućoj rundi te je više nego zasluženo trijumfovao u četvrtfinalu Dubaia.

Sa ovim mečom Đoković u odnosu na Ljubičića vodi sa 5:1 u međusobnim susretima. Jedini put kada je Ljubičić pobedio Noleta bilo je pre četiri godine (2006) u Zagrebu. Samo prošle godine Đoković je pobedio tri puta Hrvata.

Povezana vest:  ATP BUKUREŠT, Čela pobednik turnira u Bukureštu

U polufinalu Đoković će igrati sa boljim iz meča Markos Bagdatis (Kipar) – Mihael Berer (Nemačka). Podsećanja radi Berer je pobedio Davidenka u prošlom kolu dok je Bagdatis u prvom kolu pobedio Francuza Žila Simona.

U Dubaiu Đoković brani trofej osvojen prošle godine. Nagradni fond je 1.619.500 dolara a pobednik turnira inkasiraće 383.000 dolara i 500 ATP poena. Đoković ulaskom u finale ima zagarantovanih 85.000 dolara.