janko_tipsarevic_berdih

ATP MASTERS 2011 LONDON
Sutra od 15.15 sati srpski derbi na Masters kupu
 
Najbolji srpski teniseri Novak Ðoković i Janko Tipsarević sastaju se sutra od 15.15 sati u poslednjem trećem kolu A grupe Masters kupa u Londonu, a meč je na programu od 15.15 sati.
Duel velikih prijatelja i saigrača iz nacionalne reprezentacije rezultatski je značajan prvenstveno za Ðokovića, posto bi u slučaju pobede prvi reket sveta mogao da se nada plasmanu u polufinale završnog turnira sezone.
Ðoković, međutim, mora da čeka ishod drugog meča A grupe u kojem se od 21.15 sati sastaju Španac David Ferer i Čeh Tomaš Berdih. Srbinu je, naime, potrebno da Ferer pobedi Berdiha kako bi u konačnom poretku zauzeo drugo mesto u grupi, iza Španca, koji je obezbedio učešće među četvoricom najboljih.
Zanimljivo je da bi Ðoković bio drugi u grupi i ukoliko bi izgubio od Tipsarevića, samo pod uslovom da Ferer pobedi Berdiha. Najnepoželjnija varijanta je da Berdih dobije Ferera sa 2:0 u setovima, jer bi u tom slučaju bilo kakva pobeda Ðokovića nad Tipsarevićem bila bez značaja, pošto bi Čeh sigurno prošao u polufinale.
Srpski teniseri do sada su se tri puta sastajali na ATP turnirima, a Ðoković je dobio sve međusobne duele. Poslednji put igrali su na ovogodišnjem Ju Es Openu, kada je pri vođstvu svetskog broja jedan sa 7:6 (7:2), 6:7 (3:7), 6:0, 3:0 Tipsarević predao meč zbog povrede.
Povezana vest:  Rodik osvojio Atlantu, Cibulkova osvojila Karlsbad