NOVAK_DJOKOVIC_BEKHEND

ATP MASTERS LONDON 2011
Ðokoviću jedina šansa pobeda Ferera
 
Srpski teniser Novak Ðoković izgubio je u trećem kolu A grupe Mastersa u Londonu od zemljaka Janka Tipsarevića sa 3:6, 6:3, 6:3, ali je ostao u igri za plasman u polufinale.
Prvi teniser sveta moći će da se plasira među četiri najbolja u Londonu ukoliko večeras Španac David Ferer bilo kojim rezultatom pobedi Čeha Tomaša Berdiha.
Ðoković je na početku duela sa Tipsarevićem nagovestio bolje izdanje od onog koje je pružio u meču protiv Ferera. Međutim, u nastavku je prepustio dizgine igre Tipsareviću koji je iskoristio šansu i zabeležio prvu pobedu na turniru i ujedno prvu u duelima sa Ðokovićem .
Prvi teniser Srbije je u početnom setu došao do brejka u četvrtom gemu (3:1), i tu prednost održao do kraja tog dela igre.
Sve se, međutim, promenilo u nastavku meča, kada je Ðoković dekoncentrisanom igrom naređao čak 19 grešaka i omogućio Tipsareviću povratak u igru i izjednačenje u setovima.
Treći set je bio repriza drugog, pošto je Tipsarević odmah oduzeo servis Ðokoviću i sigurnom, preciznom igrom poveo sa 2:0.
Ðoković do kraja seta nije uspeo da stigne tu prednost, pa je pretrpeo drugi poraz na Mastersu i sada čeka ishod duela između Ferera i Berdiha.
Ukoliko Španac pobedi Čeha, Ðoković će zauzeti drugo mesto u grupi i sutra će u polufinalu igrati protiv pobednika B grupe, Švajcarca Rodžera Federera.
Povezana vest:  Damir Dokić: Srećan sam zbog pomirenja