nole_slavlje_mon_fin_2011

Đokoviću uručena nagrada Ličnost godine

 

Prvom reketu sveta Novaku Đokoviću danas je u Banjaluci uručena nagrada Ličnost godine, koju tradicionalno dodeljuju banjalučke Nezavisne novine. Pre uručenja nagrade, Đoković se nakratko u Palati predsednika sastao sa predsednicima Srbije i RS Borisom Tadićem i Miloradom Dodikom.

Od Palate predsednika do hotela Bosna, gde je održana ceremonija Nezavisnih novina, Đokovića je pozdravilo nekoliko hiljada ljudi. Na manifestaciji, koju već devet godina organizuju Nezavisne novine, izabrani su i najbolji ministri u vladama Republike Srpske i Federacije BiH, kao i privrednik i novinar koji su obeležili 2011. godinu.

Povezana vest:  Teniseri Francuske u polufinalu Dejvis kupa

Nagrada za najboljeg ministra u Vladi RS dodeljena je ministru pravde Džeraldu Selmanu, nagrada za najboljeg ministra u federalnoj vladi pripala je ministru unutrašnjih poslova Predragu Kurtešu, dok je za najboljeg privrednika proglašen je direktor kompanije Nestro Petrol Aleksandar Đakonov.

Po izboru Nezavisnih novina, za najboljeg novinara u 2011. Proglašen je Esad Hećimović, zamenik glavnog i odgovornog urednika sarajevskog Oslobođenja, kome je uručena nagrada Nikola Guzijan.

Povezana vest:  FED KUP 2012, Vraneš: Bolje protiv Belgije, nego protiv Rusije

Manifestaciji su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović, predsednik RS Milorad Dodik, premijeri RS i Federacije BiH Aleksandar Džombić i Nermin Nikšić, i predsednik parlamenta RS Igor Radojičić.

Svečanosti su prisustvovali i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i drugi međunarodni službenici, kao i reditelj Emir Kusturica.

Povezana vest:  AO 2015, Vavrinka u četvrtfinalu pobedom protiv Lopesa