Rafael_Nadal_Spain_Davis_Cup_2011

FINALE DAVIS CUP 2011
Nadal: Jedan od najemotivnijih dana u karijeri
 
Španski teniser Rafael Nadal rekao je posle pobede nad Argentinom u finalu Dejvis kupa da mu je ovo jedan od najemotivnijih dana u karijeri.
-Ovo je jedan od najemotivnijih dana u mojoj karijeri. Posle toliko teške godine ovo je spekatularan način da se završi sezona. Način na koji smo pobedili zaista je poseban – rekao je Nadal.
Najbolji španski teniser je istakao da „nikada nije igrao pred ovakvom publikom“.
Nadal je u pobedio Huana Martina Del Potra i doneo Španiji treći, odlučujući poen u finalu.
-Odigrao sam dobar meč, uprkos porazu. Osetio sam da sam još jednom bio veoma blizu pobedi. Dao sam sve od sebe – rekao je Del Potro.
Selektor Argentine Tito Vaskez rekao je da su Španci najdominantnija ekipa na svom terenu u teniskom svetu.
-Na domaćem terenu oni (Španci) su verovatno jedna od najboljih ekipa u istoriji – rekao je selektor Argentine Tito Vaskez posle 21. pobede Španaca u nizu na svom terenu u Dejvis kupu.
Španija je pobedom Nadala osigurala titulu u Dejvis kupu i poslednji, peti meč neće imati rezultatski značaj.
Dejvis kup reprezentacija Španije osvojila je trofej 2000, 2004, 2008 i 2009. godine, a u finalu je igrala 1965, 1967. i 2003.
Argentina je u još jednom finalu propustila priliku da osvoji titulu. Argentinski teniseri bili su finalisti Dejvis kupa i 1981, 2006. i 2008. godine.
Povezana vest:  DONCAFE PROFESSIONAL CELEBRITIES CHALLENGER BELGRADE 2011, Pehare osvojili Milan Bošković i Svetlana Ceca Danilović