rafael_nadal_rim_1

Rafael Nadal: Voleo bih da Zlatnu loptu osvoji Ćavi
 
Za sportski dnevnik Sport španski teniser Rafael Nadal dao kraći intervju uoči subotnjeg derbija između Real Madrida i Barselone na Santiago Bernabeuu…
Nadala, strastvenog navijača domaćeg kluba, iz Reala su pozvali da izvede početni udarac uoči „clasica“, zajedno sa saigračima iz Davis Cup reprezentacije Felisijanom Lopezom i Fernandom Verdaskom, također Realovim navijačima. David Ferrr nije pozvan jer navija za Barselonu.
-Definitivno ću gledati utakmicu. To se ne propušta. Volim sport, fudbal pogotovo. Šta će se dogoditi u subotu? Stvarno ne znam. Mislim da će se igrati izjednačen meč između dva kluba koji su, po mom mišljenju, u ovom trenutku najbolji na svetu. Stoga, teško da postoji bolja prilika za uživati u fudbalu od ove – rekao je Nadal dodavši:
-Real ima sjajnu sezonu. Ide Madriđanima uistinu odlično. Barsa je imala nekih
problema s povredama ali sada trener Gvardiola ima na raspolaganju praktično sve snage. I Barselona u poslednje vreme igra odličan fudbal i postiže jako puno golova. Biće to zato vrlo zanimljiva utakmica i jako me zanima šta će se dogoditi.
Na pitanje kome bi, između Barseloninih Mesija i Ćavija, odnosno Realova Ronalda, dao FIFA-inu Zlatnu loptu za pokazano tokom 2011. godine, Nadal se odlučio na Ćavija:
-Nadam se da će slaviti Ćavi. Ja sam Španac i zato kažem Ćavi. Iza sebe ima neverovatnu karijeru i sasvim sigurno zaslužuje tu počast, iako ima dvojicu izvanrednih privtkandidata.
Povezana vest:  Krajinović u finalu turnira u Budimpešti