poster_dejvis_kupDEJVIS KUP, PRVO KOLO SVETSKE GRUPE

Srbija dočekuje Ameriku, na programu osam duela

 

Sledećeg vikenda (od 5. do 7. marta) na programu su mečevi Svetske grupe Dejvis kupa. Na programu je osam mečeva ali najzanimljiviji duel biće između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Teniseri se okupljaju u Beogradu a teren će biti postavljen u Beogradskoj areni u Novom Beogradu.

Prema poslednjim informacijama za Srbiju će igrati Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić dok će za Amere nastupati Džon Išner, Sem Kveri, Majk Brajan i Bob Brajan. Obojica trenera Bogdan Obradović i Patrik Mekenro imaju pravo zamene do sat vremena pred žreb. Naredne nedelje, utorak ili sreda, bi trebalo da svi teniseri doputuju u srpsku prestonicu a prva dva meča, singl, igraju se u petak, dubl je u subotu a u nedelju su na programu još dva singl meča.

Povezana vest:  ATP JU ES OPEN 2011, Nadal u osmini finala Ju Es Opena

U slučaju da najbolji tim Srbije pobedi tenisere Amerike u narednom kolu bi se sastala Srbija i Hrvatska. Hrvati u Varaždinu igraju protiv Ekvadora a pozvani su Marin Čilić, Ivo Karlović, Ivan Dodig, Anonio Veić. U meču između Španije i Švajcarske selektori su pozvali sledeće tenisere. Španija – Huan Karlos Ferero, David Ferer, Tomi Robredo i Marsel Granolers. Švajcarska – Stanislas Vavrinka, Marko Kudineli, Mihael Lamer i Ivs Alegro.

Iako se već sada priča, po teniskim krugovima, da će srpski teniseri pobediti Amerikance i igrati protiv Hrvata a spominje se Split kao lokacija za Dejvis kup meč ove dve ekipe. U slučaju da Đoković, Tipsarević, Troicki i Zimonjić pređu i tu prepreku u polufinalu bi se sastali sa boljim iz duela Čile – Izrael/Belgija/Češka.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Venus Vilijams ispala u prvom kolu Vimbldona

U duelu između Francuske i Nemačke, domaćin Francuzi izlaze, u moda najjačem sastavu – Žo Vilfrid Conga, Gael Monfils, Majk Lodra, Žulien Benetou. Sa druge strane mreže na teren izlaze Nemci Filip Kohlšreiber, Benjamin Beker, Simon Greul, Kristofer Kas.

Nikolaj Davidenko predvodi nacionalni tim Ruske federacije u meču protiv Indije. Pored Davidenka igraju još Mihail Južni, Teimuraz Gabašvili i Igor Kunutsun dok će za Indiju igrati Somdev Devarman, Rahan Bopana, Leander Paes i Maheš Bupati.

djokovi_trece_kolo_AO_slavljeZanimljiv meč biće između Švedske i Argentine. Za Švedsku će igrati Robin Soderling, Andreas Viniguera, Simon Aspelin i Robert Lindsted a za Argentinu – Huan Monako, Horacio Zebalos, Leonardo Majer i Eduardo Švank.

U Južnoj Americi igraju Čile i Izrael. Za Čile će igrati Fernando Gonzales, Nikolas Masu, Pol Kapdevil i Horhe Agilar a za Izrael Dudi Sela, Harel Levi, Jonatan Erlih i Endi Ram. Poslednji meč na spisku je između Belgije i Češke. Za Belgiju će nastupati Oliver Rohus, Ksavijer Malis, Stiv Darkis, Kristofer Rokus a za Češku Tomas Berdih, Radek Stepanek, Jan Hajek i Lukaš Dlohi.

Povezana vest:  RODŽERS KUP, Đoković miran do četvrtfinala

Naredno kolo Dejvis kupa igra se 9. jula.

 

Sastaju se:

Španija – Švajcarska

Francuska – Nemačka

Rusija – Indija

Švedska – Argentina

Hrvatska – Ekvador

Srbija – SAD

Čile – Izrael

Belgija – Češka

 

DEJVIS KUP rang lista (TOP 15)

Španija 39354,69

SAD 19470

Rusija 18625

Češka 16311,88

Argentina 15628,75

Izrael 8601,25

Nemačka 7326,25

Švedska 6518,75

Hrvatska 6415

Franuska 4750

Indija 3460

Švajcarska 3196,88

SRBIJA 3178,12

Belgija 3160,94

Australija 3000