nole_dorcol (3)

Đoković: Možda zvuči ludo, ali 2011. može da se ponovi!

 

Apsolutni vladar teniskih zbivanja u 2011. godini je bio srpski teniser Novak Đoković, koji je tek na samom kraju godine pao u formi i drugima prepustio neke bitne ATP titule. Đoković je osvojio u ovoj godini tri Grend Slema (Australian Open, Vimbldon, Ju Es Open). Do pobeda je stigao na još sedam drugih ATP turnira a dobio je Rafaela Nadala u šest finala. Osigurao je Đoković broj jedan na svetu, a ukupan skor pobeda i poraza mu je 70-6.

Povezana vest:  Uspešan start Lajovića na čelendžeru u Sarajevu

– Možda zvuči ludo, ali mislim da mogu da ponovim 2011. godinu. Ko zna, možda da budem čak i bolji – rekao je Đoković i nastavio:

– U svakom od nas postoji poriv da bude što bolji. Iako sam u 2011. stvarno osvojio mnogo toga i dalje želim još i još. Grend Slem titule su uvek ogroman izazov, bez obzira koliko ih imate osvojenih. Želim da se popravim na baš svakoj podlozi, prostora za to imam i zato želim da se nadograđujem.

Povezana vest:  ATP ESTORIL, Del Potro odbranio trofej u Estorilu

Đoković je istaknuo šta je najbitnije u ovom trenutku.

– Neke stvari sam u svom sportskom životu promenio i pokazale su se ispravnim. Mislim da je sada najbitnija vera u samoga sebe. Vera da mogu da nastavim da pobeđujem, radim iste stvari kao u 2011. godini.