nole_i_nadala_finale_vimbldon_1

Rivalstvo Ðokovića i Nadala bez premca u 2011. godini

 

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) proglasila je danas duele između najboljeg tenisera sveta Srbina Novak Ðokovića i Španca Rafela Nadala za najveći rivalitet u godini na izmaku. Ðoković i Nadal sastali su se šest puta ove godine, svaki put u finalu i uvek je srpski teniser izlazio kao pobednik. Serija Ðokovićeva pobeda započeta je u Indijan Velsu i Majamiju, nastavljena u Rimu i Madridu, a kulminirala je trijumfima na Vimbldonu i US Openu.

Povezana vest:  FED CUP 2012, FINALE, Ivanović: Videću da li ću ostati uz reprezentaciju

Ðoković je posle pobede u finalu Vimbldona smenio Nadala na prvom mestu ATP liste.

-To je bio specijalan dan za mene. Oduvek sam maštao da osvojim Vimbldon. Kada igrate protiv najboljeg igrača na svetu, onda morate da pružite najbolju igru i mislim da sam u tome uspeo – rekao je tada Ðoković.

Na US openu Srbin je opet slavio i postao tek šesti igrač u Open eri koji je osvojio tri gren slema u jednoj sezoni.

Povezana vest:  Zastava Srbije od 50 metara za podršku Đokoviću

-Ono što je Ðoković uradio ove godine nemoguće je ponoviti. Izgbubio sam dosta finala i moram da prihvatim činjenicu da sam ranije pobeđivao i da sada moram da dam sve od sebe kako bih napredovao – rekao je Nadal, koji bez obzira na šest „bolnih poraza“ i dalje vodi u međusobnom skoru sa 16:13.

Povezana vest:  Zimonjić u četvrtfinalu Rolan Garosa u dublu

Po izboru ATP, Ðoković je posle neverovatne serije od 41 uzastopne pobede u prvih pet meseci ostvario i najveće dostignuće u godini.  Prethodno je srpski teniser proglašen za igrača godine, učesnika najboljeg meča u 2011, a dobio je i nagradu za najveći preokret u godini na izmaku.