DOROTEJA ERIC

Doroteja Erić uhvatila zalet

 

Doroteja Erić je devojka koja nikada nije zadovoljna postignutim. Uvek želi bolje, više, jače… I u svom naumu ne odstupa ni za korak. Ono što umisli po svaku cenu hoće da ostvari. U tenisu bi da napreduje brže, pomalo je nestrpljiva. Ne zadovoljava je da ide korak po korak. Ambicije su uvek jednosmerne – ka vrhu. Ova godina se, može se reći, uspešno završila, a devojka iz Gornjeg Milanovca već gleda napred u novu 2012. godinu. Naravno, osvrt na ovu koja je na izmaku joj daje za pravo da svoj limit znatno povisi, da sa optimizmom gleda u skoru, ali i onu dalju budućnost.

– Mislim da sam ove godine napravila veliki pomak kako na WTA rang listi tako i u odnosu na svoju igru. Puno sam jača igrački i mentalno što, jasno, moj ego i samopouzdanje diže za još stepen-dva. Taj kvalitetni pomak želim u narednoj godini maksimalno da iskoristim. Naravno, nema mesta samozadovoljstvu i stagnaciji koja bi neminovnoi usledila kada bih potpuno bila zadovoljna prikazanim igrama u minuloj godini. Ne, ja sam svesna da imam još mnogo prostora za napredovanje, ali to podrazumeva mnogo rada, “krvi i znoja”. Radiću uporno da sledeća godina u mojoj karijeri bude još bolja od minule.

Povezana vest:  ATP SINSINATI, Đoković protiv Davidenka, Troicki sa Del Potrom protiv tradicije

U 2011. Doroteja je odigrala četvrtfinale turnira nagradnog fonda 50.000 u Kini, četvrtfinale (25.000) u Istambulu, polufinale (25.000) u Indiji, finale (25.000) u Zagrebu,.

Doroteja je pokazala da ne zazire od teniserki koje su već izašle iz juniorske konkurencije. Hrabro se ove godine upustila u borbu za prestiž. Igrala, pobeđivala i gubila, ali je iz svakog susreta izvukla pozitivu. Ogledala se ta pozitiva ili u saznanju da može i protiv starijih, da je ravnopravna, nekada bolja, a kada je slabija, onda je iz poraza bogatila svoje iskustvo.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Andrejev srušio Karlovića za četvrtfinale protiv Kverija

– Razlika između petnaestogodišnjakinje i neke igračice od 25 godina je, pre svega u iskustvu i načinu razmišljanja. Sve ostalo je, nekako, u istoj ravni. A razlog je što se svi mi kroz nastupe još od najmlađih igračkih dana spremamo za ono što nas čeka u seniorskoj konkureciji.

Doroteja je ove godine imala “vatreno krštenje”, oprobala se sa seniorkama, stekla deo iskustva koji će joj, po njenom mišljenju, pomoći u budućim nastupima.

– Igraću i dalje čelindžere jer još uvek imam prostora da na istim napravim dobre rezultate, fjučerse možda kao priprema za neki veći turnir. Ove godine sam odigrala samo jedan fjučers, a u planu mi je i nastup u kvalifikacijama WTA turnira, naravno, u obzir dolaze samo turniri na kojima budem mogla da uđem s obzirom na mesto koje imam na rang listi.

Povezana vest:  ATP KUP KREMLJA, Bagdatis protivnik Troickog u finalu

Doroteja ne voli da prognozira jer je po njenim rečima ta “rabota” veoma nezahvalna. Ali, naravno, od sledeće godine očekuje mnogo. Zapravo, ne od godine, već od nje same.

– Očekuju me naporne pripreme za novu sezonu i jedino što mi je bitno je da me povrede obiđu i da sa svojim timom donosim dobre odluke u pravo vreme. Prognoze ne volim, ali u jedno sam sigurna, rad, veliki rad se uvek isplati. Ja radim dosta, imam cilj, a kada ga imate i njemu stremite, onda je sve ostvarljivo – poručuje Doroteja Erić.