Novak_djokovic_sinsinati_2011

Ðoković briljirao u uvertiri sezone u Abu Dabiju

 

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković pobednik je egzibicionog turnira u Abu Dabiju, pošto je danas u finalu savladao Španca Davida Ferera sa 6:2, 6:1. Prvi teniser sveta je istim rezultatom kao i Rodžera Federera dan ranije u polufinalu, deklasirao Ferera.

Ðoković je ovom „uvertirom“ u Abu Dabiju pokazao da planira da i u 2012. „komponuje“ tenisku simfoniju kao i u 2011, kada je ostvario jednu od najblistavijih sezona u istoriji ATP-a. Srpski teniser je s lakoćom nadigrao Ferera koji nije imao pravi odgovor na njegove forhend projektile.

Povezana vest:  Pobeda Ane Ivanović na Majorki

Ðoković je u prvom setu odmah poveo sa 3:0, a onda još jednom u osmom gemu napravio brejk za vođstvo od 1:0 u setovima. Ista priča ponovila se i u drugom delu igre, kada je Ðoković fokusirano i maštovito prosto rešetao polje protivnika i brzo poveo sa 3:0, dopustivši Fereru samo jedan gem do kraja meča.

-Veoma sam srećan što sam ovde. Uživali smo na terenu i nadam se da je i publika uživala s nama. Ferer je jedan od najboljih tenisera i uvek je zadovoljstvo da igram protiv njega – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  DAVIS CUP, FINALE 2010, Protiv Francuza na tvrdoj podlozi

On je poručio da bi naredne sezone mogao da ponovi i 2011.

-Ništa nije nemoguće. Verujem u sebe i jedva čekam da počne sezona – poručio je Ðoković.