ana_ivanovic_polufinale_linc_1

AUSTRALIAN OPEN 2012

Ana Ivanović: Kvitova je za mene veliki izazov

 

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je danas da je srećna što je obezbedila ulazak u osminu finala Australijan opena i da se raduje duelu sa šampionkom Vimbldona Čehinjom Petrom Kvitovom.

-Lepo je kad uđete u drugu nedelju Gren slema. To je i bio moj cilj pre turnira, ali nadam se da mogu i više. Biće veoma teško protiv Kvitove, ona je svakako trenutno jedna od najboljih na svetu i biće to veliki izazov za mene – izjavila je Ivanović posle pobede u trećem kolu protiv Amerikanke Vanje King sa 6:3, 6:4.

Povezana vest:  Kukuškin: Nisam očekivao ranu eliminaciju

Ana je posle meča iskazala veliku zahvalnost treneru Najdželu Sirsu zahvaljujući kome je poslednjih meseci uspela da stabilizuje servis, ali i dodatno unapredi svoju igru.

-Naporno smo radili, na servisu posebno i rezultati su vidljivi. Međutim, nijedan udarac ne smete zapostaviti, mislim da smo uspeli da unapredimo i moj forhend – istakla je srpska teniserka.

Povezana vest:  ATP LONDON, Poraz Tipsarevića na startu od Federera

Ona je dodala da su Olimpijske igre u Londonu jedan od njenih prioriteta u 2012. godini.

-Pre četiri godine u Pekingu nisam mogla da nastupim zbog povrede. Predstavljati moju zemlju je nešto posebno i nadam se da mogu da osvojim medalju. Takođe, igraću u miksu sa Nenadom Zimonjićem. Biće uzbudljivo – poručila je Ivanović.

Na pitanje hoće li igrati u FED kupu protiv Belgije, koji je na programu odmah posle Australijan opena Ivanovićeva je rekla:

Povezana vest:  Teniseri Srbije dočekuju Rusiju u Nišu

-Još ništa nisam odlučila. Želja da igram naravno postoji, ali sve će zavisiti od toga da li ću biti spremna posle Melburna – zaključila je Ivanović.