jankovic_22_01

AUSTRALIAN OPEN 2012
Janković bila nadomak preokreta
 
Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas u Melburnu izgubila od Karoline Voznijacki iz Danske sa 6-0, 7-5.
Posle ubedljivo dobijenog prvog seta, Voznijacki je naišla na žestok otpor naše teniserke koja je bila na korak od preokreta, spasivši u desetom gemu meč loptu.
Nedostajalo je u nastavku ipak, borbenosti i žestine za potpuni preokret u igri naše prve teniserke, koja je na kraju pretrpela poraz.
Iako je Janković sa nulom izgublia prvi set, u tom delu igre borba je trajala čak 35 minuta.
Počelo je maratonskim prvim gemom, koji je trajao skoro deset minuta.
Igra sa osnovne linije očigledno je više pogodovala Dankinji koja je preciznošću i brzinom uvek bila na korak ispred Janković.
Naša teniserka je u par navarta, naročito u trećem gemu, na svoj servis, izlazila na mrežu i tri puta poentirala efektnim bekhend drajv volejom.
Ipak, povlačila se odmah u defanzivu i to je Dankinja odmah koristila došavši do prednosti od 6:0.
U nastavku meča, Janković je ponovo pokušala izlascima na mrežu da destabilizuje igru Dankinje i u tome uspela, dobivši prvi gem u meču.
Ipak, kao po inerciji, Janković je ponovo zaigrala defanzivno, što je Voznijacki iskoristila i vezala četiri gema uz dva brejka, za vođstvo od 4:1.
Janković je u šestom gemu odlučila da „okrene list“, napala bez kalkulacija servis protivnice i iskoristila drugu brejk loptu, smanjivši na 4:2.
Srpska teniserka je, svesna da ne može ništa da izgubi, u istom ritmu nastavila i u narednom gemu, bekhendima pogađala teren Voznijacki i vezala drugi gem (4:3).
Kontaofanziva naše teniserke poremetila je „nišanske sprave“ Dankinje koja je počela da greši, ali je nekako uspela da spasi tri brejk lopte i povede sa 5:3.
Janković je smanjila na 5:4, a potom spasila meč loptu i – izjednačila (5:5), ali je Voznijacki uzvratila i dobila naredna dva gema za konačnu pobedu i plasman u četvrtfinale gde će igrati sa Belgijankom Kim Klajsters.

 

Povezana vest:  AO 2011, Zimonjić i Lodra u četvrtfinalu posle dva taj brejka