djokovic_19_01

AUSTRALIAN OPEN 2012
Ðoković: Hjuit igra najbolji tenis u poslednje dve godine
 
Najbolji teniser sveta Novak Ðoković izjavio je danas da njegov naredni protivnik u osmini finala Australijan opena Lejton Hjuit igra najbolji tenis u poslednje dve godine.
-Hjuit igra zaista odličan tenis, mislim da je to njegova najbolja igra u poslednje dve godine. On svakako ne zaslužuje trenutni plasman na ATP listi i 181. Poziciju – rekao je Ðoković.
On je dodao da još ne razmišlja o eventualnim duelima sa Špancem Rafealom Nadalom i Švajcarcem Rodžerom Federerom i da pokušava da se skoncentriše na narednog protivnika.
-Znam da bi idealno finale bilo između nekog od prve četvorice tenisera, ali daleko su još dueli sa Federerom i Nadalom. Presrećan sam kako je prva nedelja prošla, izgubio sam desetak gemova, što je neverovatno. Ne moram da provodim više vremena na terenu da bi pronašao ritam, osećam da sam svež i fizički spreman za najveće napore – rekao je Ðoković.
Ðoković i Hjuit su do sada igrali pet puta (4-1), a Australijanac ne zna za pobedu od 2006. godine.
Meč četvrtog kola turnira u Melburnu između Ðokovića i Hjuita na programu je u ponedeljak oko 11 časova po našem vremenu.

 

Povezana vest:  Đoković: Morao sam da ostanem mentalno jak