ana_ivanovic

AUSTRALIAN OPEN 2012

Ivanović: Žao mi je što nisam iskoristila šanse

 

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je danas da joj je žao što nije iskoristila prilike koje je imala i da se mučila da pronađe ritam u meču s Petrom Kvitovom koji je izgubila u osmini finala Otvorenog prvenstva Australije.

-Meč je bio jako težak. Nisam uspevala da pronađem ritam u početku. Ona je težak protivnik, stvarno morate dobro da udarata lopticu, u suprotnom će ona verovatno dominirati i koristiti svoje prilike – rekla je Ivanovićeva novinarima u Melburnu posle poraza od druge teniserke sveta sa 6:2 i 7:6.

-To mi je stvarno falilo u prvom setu, a delimično i u drugom, u kome sam mnogo bolje servirala… Onda sam se snažno borila u pokušaju da se vratim i udarala sam loptu mnogo bolje. Stvarno je šteta što nisam koristila svoje prilike. Ali, ona je jako dobro servirala I dobro igra, a teško je da joj se pročita servis pošto je levoruka. Trudila sam se danas, ali nisam imala ritma – objasnila je Ivanovićeva.

Povezana vest:  Đoković: Nadam se da ću biti spreman za Ju Es open

Ana Ivanović, koja je bila 22. nosilac u Melburnu, rekla je da Kvitova ne dozvoljava dugačke poene i da protiv nje mora da se uđe u ritam, ali i da forsiranje toga može da odvede u greške.

-Morate baš da se trudite da zamahnete lopticu i uđete u ritam, a to izaziva mnogo grešaka. To se meni danas desilo. Ona nije tip igračice koja vam dozvoljava da se vratite u ritam. Osećala sam da sam krajem drugog seta lepo udarala loptu i taj osećaj je jako dobar. Šteta što je to bilo baš kasno – rekla je Ivanovićeva.

Povezana vest:  WTA RIM, Janković na startu protiv Betani Matek Send

Izveštače je zanimalo koliko je Srpkinja zadovoljna svojim servisom sada, pošto je radila na njegovom popravljanju.

-Dobro sam servirala, zato je toliko frustrirajuće ovo danas… Osećala sam da nisam dobro udarala i malo sam pogrešno cenila loptu. Ali, bilo je mnogo toga pozitivnog ove nedelje. Znate, to je nešto što me motiviše da ostanem u vrhu i radim još vrednije. Definitivno sam se popravila u odnosu na prošlu godinu – rekla je Ivanovićeva.

Povezana vest:  WTA ISTBURN, Jovanovski u drugom kolu kvalifikacija u Istburnu

-Mnogo toga sam popravila i osećam da sam dobila u pauzi sezone. Znate, ovaj turnir je bio dobar, dobar. Igrala sam zaista dobro I dokazala sam sebi da mogu da igram na tom nivou i da se takmičim protiv najboljih… To me motiviše da nastavim da radim, a ima još mnogo toga da se uradi, ali uživam što se ponovo takmičim na ovom nivou. Samo želim da mi godina bude dobra – kazala je nekada prva teniserka sveta.