clijsters_24_01

AUSTRALIAN OPEN 2012
Klajsters i Azarenka u polufinalu, Voznijacki ostala bez broja 1
 
Belgijka Kim Klajsters i Beloruskinja Viktorija Azarenka prve su polufinalistkinje Australian Opena, prvog teniskog Grand Slam turnira sezone.
Prvo je Azarenka savladala Poljakinju Agnješku Radvansku 6-7(0), 6-0, 6-2 i tako po drugi puta izborila polufinale nekog Grand Slam turnira (nakon Wimbledona prošle godine), da bi potom braniteljka naslova Klajsters sa 6-3, 7-6(4) pobedila Karolinu Voznijacki u meču koji će Dankinju koštati svetskog broja 1 na novoj WTA listi.
Klajsters i Voznijacki meč su počele nervozno, pa su na početku gledatelji mogli videti tri uzastopna breaka. Ipak, Belgijka je od četvrtog gema diktirala tempo u meču sve do servisa za meč pri vodstvu 5-3 u drugom setu. Tada je dopustila Voznijacki da se vrati u meč i set je otišao u taj brejk, a tamo je Klajsters volejem zaključila priču i došla do treće pobede u isto toliko međusobnih mečeva
-Definitivno se nisam osećala kao da imam set i vodstvo 5-2 u drugom. Morala sam da radim zaista naporno za to. Karolina je veliki borac. Srećna sam što sam prošla i što meč nije otišao u tri seta jer je tako vruće – komentarisala je Klajsters, kojoj je ovo bio deveti uzastopni dobijeni taj brejk u Melbourne Parku.
Voznijacki, koja je držala svetski broj jedan svo vreme izuzev jedne nedelje od 11. oktobra 2010. godine, na najnovijoj će WTA listi gledati u leđa ili Petri Kvitovoj, ili Azarenki ili Mariji Šarapovoj. Naime, sve spomenute igračice u zavisnosti o ishodu turnira mogu zasesti na čelo liste najboljih.
Činilo se da je Azarenka u problemima nakon izgubljenog taj brejka prvog seta bez osvojenog poena, ali u sledeća dva Radvanskoj je prepustila tek dva gema i došla do sedme pobede u desetom međusobnom meču.
-Zaista mi je bilo vrlo važno videti kako se mogu prilagoditi nakon što nisam igrala dobro u prvom setu. Potpuno sam preokrenula stvari i zaosta sam srećna zbog toga. Pre dve godine možda bih reagovala u stilu: ‘Ok, danas nije moj dan’. Ali danas sam pokušala zaboraviti prvi set i započeti od nule, boriti se žestoko i ići korak po korak – komentarisala je Azarenka koja će se za finale boriti protiv Klajsters.
U međusobnim mečevia Klajsters vodi 4-2.
Australian Open, teniserke, četvrtfinale:
Clijsters (11) – Wozniacki (1) 6-3, 7-6(4)
Azarenka (3) – A. Radwanska (8) 6-7(0), 6-0, 6-2

 

Povezana vest:  SRBIJA OSVOJILA EVROPSKO ZLATO - EKIPNO PRVENSTVO U KONKURENCIJI DO 18 JUNIORKE