ana_ivanovic_hopman_kup_2011_slavlje

Ana Ivanović ne igra za reprezentaciju Srbije u Fed kupu

 

Srpska teniserka Ana Ivanović odustala je od učešća u nacionalnoj reprezentaciji na meču prvog kola Fed kupa protiv selekcije Belgije. Ona je na svom sajtu navela da je imala „jako naporan mesec“ učestvujući na tri turnira zaredom, što joj je, kako je istakla „oduzelo dosta energije“.

Povezana vest:  ATP BANGKOK, Marej osvojio Bangkok

-Odlučila sam da ne putujem u Evropu, kako bih učestvovala na Fed kupu. Tek sam ozdravila od virusa kojeg sam zaradila u Australiji, tako da ću biti posebno pažljiva u odabiru turnira na kojima ću učestvovati ove sezone. Moram imati na umu i Olimpijske igre i mnoštvo turnira koji se održavaju tokom leta – poručila je 22. teniserka sveta.

Povezana vest:  Marej: Daleko sam od titule

Ivanovićeva je naglasila da su joj ove godine prioritet Olimpijske igre.

-Učiniću sve da budem u vrhunskoj formi. To, na žalost, znači da ću morati da preskočim neke turnire koji se održavaju u prvoj polovini takmičarske sezone – navela je srpska teniserka, koja je u osmini finala Australijan Opena poražena od Čehinje Petre Kvitove sa 2:0 u setovima.

Povezana vest:  Federer brzo i lako do četvrtfinala

Reprezentacija Srbije će tako igrati oslabljena na gostujućem terenu protiv Belgije u meču prvog kola Fed kupa, koji je na programu je 4. i 5. februara u gradu Šarlroa.