nole_18_01_01

AUSTRALIAN OPEN 2012

Ðoković pobedio povredu i Ferera

 

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, posto je danas u četvrtfinalu savladao Španca Davida Ferera sa 6:4, 7:6 (7:4), 6:1. Ðoković će se za mesto u finalu boriti protiv Britanca Endija Mareja koji je bio bolji od Japanaca Kei Nišikorija rezultatom 6:3, 6:3, 6:1. Srpski teniser se do sada sastajao deset puta sa Marejem i šest puta je bio uspešniji.

Prvi igrač sveta se uprkos povrede zadnje lože početkom drugog seta, vratio u meč potpuno oporavljen i u trećem delu igre deklasirao španskog tenisera. Ðoković je u prvom setu rano došao do brejka i tu prednost održavao do kraja tog dela igre.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Ðoković protiv Majera sutra od 14 sati

U nastavku meča, naš teniser je ponovo dubokim forhendima rešetao teren Ferera i brzo došao do prednosti od 2:0. Španski teniser je uspeo da uzvrati, i vrati brejk u četvrtom gemu (2:2), kada je Ðoković zbog povrede zadnje lože naglo posustao i dopustio Špancu da povede sa 3:2.

Uprkos bolovima i očiglednoj nelagodnosti kojom je nastavio da igra, Ðoković je u 11. gemu ponovo došao do brejka prednosti, ali je Ferer vratio istom merom i uveo set u taj brejk.

Povezana vest:  Tipsarević: Vraćam se u februaru

Srpski teniser je prepustio pocetak tog dela igre Fereru koji je prvi napravio mini brejk, ali je kod rezultata 4:3, Ðoković naglo pojačao udarce i rešio set u svoju korist. Naš as je u istom ritmu nastavio i u trećem setu, odmah došavši do brejka u drugom gemu, a potom je još jednom u šestom gemu (5:1) oduzeo servis Špancu, koji je potpuno demoralisan od Ðokovića primio sedmi „mat“ u karijeri.

-Imao sam problem u drugom setu, ali uspeo sam da ostvarim prednost. Kad igrate protiv rivala kojeg krasi takav borbeni duh, morate jednostavno, da pronađete snagu za oporavak – rekao je Ðoković.

Povezana vest:  Janković bez četvrtfinala Birmingema

Srpski teniser je naglasio da su lopte kojima je prelomio meč protiv Ferera „padale blizu linije“. Ðoković je naglasio da je posle oporavka u drugom setu u sebi osetio „veliku mentalnu snagu“.

-Proradila je u meni neka psihološka snaga kojom sam do kraja savladao Ferera – rekao je Ðoković.

Branilac titule na Ausralijen Openu poručio je da će protiv Britanca Endija Mareja pokušati da primeni sličnu taktiku kao u njihovom poslednjem duelu.

-Marej je u sjajnoj formi, a u stručnom štabu sada ima i Ivana Lendla, tako da očekujem veliku borbu – rekao je Ðoković.