Đoković: Publika će odlučiti pobednika 

DJOKOVIC NOVAK_11Najbolji teniser Srbije Novak Đoković izjavio je danas da je meč sa reprezentacijom SAD veoma važan i da misli da će publika imati presudan značaj za njegov ishod. 
Srbija će igrati sa selekcijom SAD, u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa od 5. do 7. marta u „Beogradskoj areni“. 
-SAD su pored Australije, najtrofejnija država u Dejvis kupu. Mislim da će publika, odnosno podrška imati presudan značaj. Ovo je veoma važan meč za obe reprezentacije – rekao je Đoković na konferenciji za novinare. 
On je dodao da mu je zadovoljstvo što je ponovo u reprezentaciji i što će igrati za svoju zemlju. 
-Za ovaj meč moramo da budemo u zavidnoj formi. Meni je bilo važno da osvojim jedan turnir i to se dogodilo u Dubaiju. Odradio sam nekoliko treninga i još ću da treniram danas i sutra, da se spremim i pružim maksimum u meču – rekao je Đoković. 
Prema njegovim rečima, Džon Izner i Sem Kveri imaju odlične servise i to je njihova najveća prednost. 
-Šljaka im najmanje odgovara, jer su odrasli na tvrdoj podlozi. Mislim da treba da budemo strpljivi i da čekamo svoju šansu, jer će pokušati da iznenade – rekao je Đoković. 
Najbolji dubl igrač sveta Nenad Zimonjić istakao je da će igrači pružiti maksimum i da se nada da će uz pomoć publike doći do 2. kola Svetske grupe, što bi bio najveći uspeh do sada. 
-Dubl je važan u Dejvis kupu, jer se igra drugog dana i može da donese prednost ekipi. Igraćemo protiv jednog od najboljih parova u poslednjih sedam, osam godina. Ne vidim razlog zašto ih ne bismo iznenadili – rekao je Zimonjić. 
Za reprezentaciju SAD u dublu će igrati braća Bob i Majk Brajan. 
On je dodao da će meč biti težak, bez obzira ko god bude igrao sa njim, ali da su „momci pokazali kvalitet i da mogu bilo koga da pobede“. 
-Nemamo lak zadatak, ali imamo prednost domaćeg terena, imamo izuzetan tim i verujem da možemo do same završnice Dejvis kupa. Ako ne ove godine, onda do kraja moje karijere – rekao je 34-godišnji Zimonjić. 
Teniser Srbije Janko Tipsarević smatra da je njego tim „blagi favorit“ u narednom meču. 
-Imamo sreću da igramo u Beogradu, a ne u SAD. Istina je da ja volim da igram na bržim podlogama, ali generalno igračima Srbije više odgovara šljaka, nego Amerikancima – rekao je Tipsarević. 
Teniser Srbije Viktor Troicki naglasio je da bi voleo da „Arena“ bude puna. 
-Verujem da možemo da pobedimo. Bilo bi sjajno da se plasiramo u četvrtfinale Dejvis kupa. Mislim da smo favoriti i da bi trebalo da dobijemo singl mečeve, ko god da igra – rekao je Troicki. 
Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović nije želeo da kaže ko će igrati u singlu, kao ni ko će igrati sa Zimonjićem u dublu. 
-Obe reprezentacije imaju opterećenje da moraju da pobede. To će biti težak meč. Važno je da smo svi zdravi. Igrači su spremni, atmosfera u ekipi je dobra i mislim da je to ključ za pobedu – rekao je Obradović. 

Povezana vest:  Siguran start Zimonjića i Nestora