nole_slavlje_polufinale

FINALE AUSTRALIAN OPEN 2012

Pitanje časti između Nadala i Đokovica

 

Rafel Nadal pokušaće da zaustavi nepovoljnu seriju u okršajima sa Novakom Đokovićem u finalu Otvorenog prvenstva Australije gde se dvojica tenisera sutra u Melburnu sreću po treći put. Nadal, drugi na ATP listi u prethodna dva finala Grend Slema, na Vimbldonu i na Otvorenom prvenstvu SAD, poražen je od prvog reketa sveta, a od Đokovića je izgubio i u još četiri finalna meča na turnirima 2011. godine.

Povezana vest:  Troicki eliminisan na startu

Iz toga razloga, sutrašnji meč u završnici turnira u Melburnu, neće biti obično tenisko finale. Nova pobeda Đokovića zadala bi veliki psihološki udarac Nadalu iako on čini sve što je u njegovoj moći da se odbrani od svake vrste pritisaka, ponavljajući da je veoma zadovoljan onim što je do sada postigao na turniru.

Povezana vest:  Ðoković, da bi igrao u Španiji, mora da bude vakcinisan

Ako sutra izgubi, postaće i prvi teniser koji je tri puta za redom gubio u finalu Gren slem turnira. Ako srpski teniser sutra pobedi, borba glavnih šefova na vrhu liste zajedno sa Švajcarcem Rožerom Federerom (br.3) i Britancem Endijem Marejem (br.4) mogla bi ovako da izgleda – Federer ne može da pobedi Nadala, Nadal ne može (više) da pobedi Đokovića, Federer može povremeno da pobedi Đokovića, Marej može da pobedi svu trojicu, ali uglavnom gubi mečeve.

Povezana vest:  ČELENDŽER EKENTAL, Bozoljac eliminisan u četvrtfinalu

Bez obzira na ovu pomalo grubu skicu, kako ocenjuje Frans pres, ako Đoković sutra osvoji i treću titulu u Australiji (nakon 2008. i 2011.) on će time i definitivno uklesati svoje ime među velikane u svetu tenisa.