obradovic
Obradović: Ðoković pomera granice sporta

Selektor teniske Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović ocenio je danas da najbolji teniser sveta Novak Ðoković pomera granice sporta i da je uveren u njegov novi trijumf na Australijan openu.
-Novak je opet u sjajnoj formi i uveren sam da će u sutrašnjem finalu protiv Nadala dati i poslednji atom snage da osvoji novu gren slem titulu – rekao je Obradović .
On je dodao da Ðoković bez obzira na snagu rivala uvek pronađe kvalitet više.
-Kada u polufinalu imate tako dobrog protivnika kao što je Marej, pritom gubite 2:1 u setovima, uđete u peti set i uspete da pronađete dodatnu energiju, onda to znači da ste uvek korak ispred. To je odlika koja krasi samo ekstra šampione. Novak je definitivno neko ko pomera granice sporta – istakao je Obradović.
Selektor Srbije kaže da je zajednička odluka svih u Dejvis kup timu da Ðoković ne igra u predstojećem meču protiv Švedske, kako bi se odmorio za nastavak izuzetno teške sezone.
-Dogovor je da Novak odmori, jer je naš zajednički cilj da ove godine odbrani poziciju broj 1, ali i da u Londonu osvoji olimpijsko zlato za Srbiju. Moram da kažem da je meni kao selektoru mnogo veći problem da ga odgovorim da ne igra, jer je to najbolje za njega, a samim tim i za nas.
Pripreme za meč sa Švedskom počinju za desetak dana.
-Svi osim Novaka su već stigli iz Australije. Pripreme počinju sledećeg ponedeljka i bez obzira što smo po „renkingu“ favoriti prilazimo tom meču izuzetno ozbiljno jer znamo kakvi sve zapleti mogu da se dese u Dejvis kupu – zaključio je Obradović.
Srbiju će predstavljati Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Ilija Bozoljac i Dušan Lajović.
Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Švedske odigraće se od 10. do 12 februara u Nišu.

Povezana vest:  ATP LONDON, Marej drugi polufinalista iz A grupe