paes_stepanke

AUSTRALIAN OPEN 2012
Paes i Štepanek sprečili rekord braće Brajan
 
Indijski teniser Leander Paes i Čeh Radek Štepanek osvojili su, kao nepostavljeni nosocii, turnir parova na Australian Openu. U finalu su sa 7-6(1), 6-2 savladali Amerikance Boba i Majka Brauna, prve nosioce.
Majk i Bob Brajan su ovom prilikom tražili put do osvajanja dvanaeste Gren Slem krune, što bi bio i rekordan doseg u igri parova. Ali, s obzirom na poraz ostaje blizancima brojka od jedanaest pobeda koliko imaju i legendarni australijski teniseri Mark Vudforde i Tod Vudbridž.
Inače, Paes je pre ovog finala odigrao čak pet završnih mečeva na Gren Slam turnirima, s raznim partnerima, protiv američkog para. I ni jednom nije Paes uspeo da pobedi, sve dok mu se u paru nije pridružio Štepanek. Također, ovom je pobedom Paes kompletirao naslove na sva četiri Gren Slem turnira. Za Štepaneka je ovo premijerno slavlje na jednom od „četiri velika“.
Pobjedu su Paes i Štepanek proslavili plesom na terenu, a recimo još da je Indijac time osvojio 48. ATP krunu u karijeri i to sa jedanaest različiti saigrača.

 

Povezana vest:  ATP LONDON, Nadal teško prošao, Đoković ispao