djokovic_finale_8

Svetski mediji: Nadčovek Ðoković pobedio u epskom finalu
 
Trijumf srpskog tenisera Novaka Ðokovića nad Špancem Rafaelom Nadalom u finalu Australijan opena u Melburnu zauzeo je glavno mesto u izveštajima gotovo svih relevantnih svetskih medija.
„Ðoković bolji od Nadala u epskom finalu Melburna“, naslov je teksta na sajtu televizijske stanice „Eurosport“ u kojem se navodi da su dva tenisera ispisali nove stranice istorije ovog sporta.
Španski dnevni list „Marka“ napisala je da je Nadal odigrao „herojski, ali da je veliki Novak Doković igrao kao nadčovek“.
Američki „Si-En-En“ navodi da, bez obzira što je meč trajao gotovo šest sati, Ðoković nije dozvolio Nadalu da se vrati u meč nakon dobijenog četvrtog seta i brejka u petom.
Na sajtu „Bi-Bi-Sija“ ističe se da se Ðoković današnjom pobedom u Melburnu „zacementirao“ na samom vrhu svetskog tenisa i još jednom pokazao da je u ovom trenutku bez premca.
Italijanska „Gazeta delo Sport“ podsetila je da je Ðokoviću ovo bila šesta pobeda u poslednjih sedam okršaja protiv Nadala, dok je španski dnevnik „As“ u naslovu teksta o finalu napisao „Jedan šampion, dva heroja“.
Nemački „Bild“ istakao je da španski teniser „koliko god dobro odigrao“ u ovom trenutku ne može da pobedi Ðokovića.
Srpski teniser danas je osvojio svoji treći trofej u Melburnu, a ukupno peti na gren slem turnirima u karijeri.

 

Povezana vest:  AO 2015, Đoković protiv Raonića sutra od 9.30 sati