davis-cup

DAVIS CUP 2012

Od sutra hiljadu karata u prodaji u Nišu

 

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je danas da će od sutra u Nišu biti pušteno u pradaju hiljadu ulaznica za predstojeći meč prvog kola Dejvis kupa protiv Švedske. Poslednjih dana špekulisalo se da su ljubitelji tenisa u Nišu i okolini uskraćeni za mogućnost da kupe karte za meč Dejvis kupa prvog kola Svetske grupe, koji se u hali Čair igra za vikend, od 10. do 12. februara. kaže se u saopštenju TSS.

Povezana vest:  ATP SINSINATI, Troicki i Sepi bolji u dublu od Zimonjića i Henlija

Pojedini mediji objavili su da su sve karte rasprodate, što takođe ne odgovara istini, s obzirom da će se od sutra 1. februara na prodajnim mestima Delfi i Indigo u Nišu prodavati 1.000 karata, ističe se u saopštenju TSS. Navodi se da hala Čair ima ukupno 3.800 mesta, što je po svemu sudeći, s obzirom na interesovanje, mali kapacitet, i može se desiti da svi zainteresovani ne uspeju da kupe karte.

Povezana vest:  AO 2011, Zimonjić uspešan, Tipsarević eliminisan

Kako je navedeno, u Teniskom savezu Srbije postoji Protokol, po kome, posle obaveznih rezervacija od strane Svetske teniske federacije ( 300 kompleta), zatim gostiju iz Švedske ( 100 kompleta), određeni kontigent ide svim klubovima u Srbiji i svim takmičarima iz tih klubova ( 1800 kompleta).

Jedan deo karata ide sponzorima, kao i igračima ( najmanje 500 kompleta), što praktično znači da će se od sutra u prodaji naći kompletan preostali kontignet, s obzirom da je većina klubova povukla svoja trebovanja, ističe TSS.

Povezana vest:  ATP KINA, Zimonjić i Nestor prvi polufinalisti