nole_slavlje_polufinale

Novak Ðoković na predstavljanju svoje voštane figure

 

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković, prisustovaće 9.februara u Muzeju voštanih figura u Jagodini, predstavljanju svoje figure u vosku, rad beogradskog vajara Svetomira Radovića, saopštila je danas Informativna služba Skupštine grada Jagodine. Novak u vosku je u orginalnom dresu i patikama i sa „hed spid pro“ reketom oštećenim, kada ga je teniser sveta broj jedan bacio na jednom od mečeva.

Povezana vest:  FED CUP 2012, FINALE, Petra Kvitova: Iznenadila sam sebe

Ideju i odluku o izradi voštane figure Ðokovića doneo je gradonačelnik Dragan Marković Palma, koji je izjavio da će voštani Nole, „dovesti mnogo turista u Jagodinu i Muzej voštanih figura“.

Marković je podsetio da je prošle godine Jagodinu posetilo „više od 700.000 turista iz zemlje i inostranstva“ i gotovo svi oni su posetili i Muzej voštanih figra koji se nalazi u Turističkom kompleksu sa Akva parkom, ZOO vrtom i Izletištem Potok.

Povezana vest:  Venus Vilijams i Šarapova pozdravile povratak Enen

Muzej voštanih figura u Jagodini, jedini u Srbiji i šesti u Evropi, otvoren je u aprilu 2008. godine, ima oko 30 eksponata, figura ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života Srbije. Posle premijernog predstavljanja svoje figure, koja će biti deo stalne postavke muzeja, Ðoković će u Sportskoj hali JASA otvoriti meč za titulu svetskog prvaka u kik boksu, disciplina lou-kik, između Bobana Marinkovića, člana Kik boks kluba „Palmini tigrovi“ iz Jagodine i Tijago Belo Ferar da Silve iz Brazila.

Povezana vest:  DEJVIS KUP, Ljubičić: Srbija je favorit