jelena_jankovic_1111

DAVIS CUP 2012

Srbija povela protiv Belgije – 1:0, Jankovićeva sigurna

 

Ženska teniska reprezentacija Srbije povela je danas protiv Belgije sa 1:0 u meču prvog kola Svetske grupe Fed kupa, koji se igra u belgijskom gradu Šarlroa. Vodeći poen Srbiji donela je Jelena Janković koja je savladala drugi reket Belgije Kirsten Flipkensa sa 7:5, 7:5.

Povezana vest:  Ferer teniser godine u Španiji

Bivša prva teniserka sveta nije dopustila iznenađenje protiv Flipkens koja zauzima 176. mesto na WTA listi, iako se zbog povrede mišića prilično namučila u ovom meču. Posle početnog odmeravanja snaga, naša teniserka je u 11. gemu došla do brejka i odmah na svoj servis povela u setovima sa 1:0.

Prvi reket Srbije je popustila na pocetku drugog seta i dozvolila protivnici da kontroliše meč, što je ona oberučke prihvatila i povela sa 2:0. Janković je odmah reagovala, vezala četiri gema za vođstvo do 4:2, ali se Flipkens nije predavala, uzvrativši serijom od tri gema (5:4).

Povezana vest:  Federer deklasirao Mareja

Oscilacije u igri naše teniserke dovele su do dve set lopte za Belgijanku, ali je Janković nekako uspela da stabilizuje servis i izjednači na 5:5. Servis Belgijanke je potom bio „na meti“ bekhend riterna naše teniserke, koja je došla do brejka – u 11. gemu, kao i u prvom setu, i na svoj servis konačno drugom meč loptom matirala protivnicu. U drugom meču danas se sastaju Bojana Jovanovski i Janina Vikmajer.

Povezana vest:  ATP MASTERS LONDON 2011, Berdih pobedio Ferera, Ðoković bez polufinala