pre draw Serbia Fed cup team2

FED KUP 2012
Jovanovski: Bila sam motivisana i pozitivna
 
Junakinje trijumfa teniske reprezentacija Srbije nad Belgijom Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić burno su proslavile plasman našeg tima u polufinale Fed kupa, a Jovanovski je istakla da je u današnjim mečevima bila „motivisana i pozitivna“.
Jovanovski je pobedom u singlu nad Kirsten Flipkens izjednačila rezultat protiv Belgije na 2.2, a potom je u paru sa Krunićevom izborila veliku pobedu Srbije za konačnih 3:2.
-Presrećna sam što sam dobila singl meč, koji je bio jako težak nakon jučerašnjeg poraza od Vikmajer. Bila sam, međutim, dosta pozitivna i motivisana da odigram dobro i uspela sam. Što se tiče dubla, mislim da smo Aleksandra i ja odigrale zaista veoma dobro, što mi je posebno drago kada se uzme u obzir da malo igram dubl – izjavila je trenutno 103. teniserka sa WTA liste.
Jovanovski je istakla da bez Krunićeve „ne bi mogli večeras ovo da uradimo“.
-Svaka joj čast što je posle onakvog poraza u singlu ušla jako pozitivna u odlučujući meč. Nije grešila, u svim bitnim poenima je odigrala neverovatne pasinge i voleje – kazala je Jovanovski.
Krunić je dodala da je ovo bio težak dan za srpsku Fed kup reprezentaciju, ali da su teniserke očekivale da će dubl odlučivati o pobedniku.
-Mnogo mi je žao što se Jelena povredila, ali hvala Bogu što je tu Bojana koja može da odigra najbolji tenis kada je najpotrebnije. Što se mene tiče, singl bolje da nisam ni odigrala, ali smo zato u dublu bile kao treba. Meni je krenuo servis tek u trećem setu – ocenila je Krunićeva.
-Mislim da smo kompletan tim, ako nam se pridruži i Ana Ivanović bićemo još jače. Zato, idemo na Rusiju u Moskvu, znam da tamo ima mnogo Srba, doći će da navijaju. Nadam se da ćemo biti kompletni do aprila – poručila je Krunić.
Povređena Jelena Janković je sa klupe bodrila drugarice, a nakon pobede je izjavila da su svi presrećni zbog prvog plasmana reprezentacije Srbije u polufinale Fed kupa.
-Veoma sam ponosna na devojke što su se borile do kraja i uspele danas da donesu dve pobede. Nažalost, nisam mogla da izađem na teren, ali timski rad je bio bitan, nebitno je ko je bio u mečevima, važna je pobeda – rekla je Jankovićeva.

 

Povezana vest:  Aleksandra Krunić u četvrtom kolu Rabata